Gelezen | De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan

In De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan staat het leven van Polly Waterford op zijn kop. Haar relatie is op de klippen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze móét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt.

De kleine bakkerij aan het strand 1 -   De kleine bakkerij aan het strand

Ik had zin om weer eens een fijn feelgood boek te lezen, en deze trilogie had ik al een tijdje op mijn e-reader staan. In deze serie volgen we Polly, die haar leven opnieuw oppakt nadat ze alles is kwijtgeraakt.
Ik moest even wennen aan de schrijfstijl, maar die was niet vervelend hoor. Het verhaal is niet zozeer spannend, maar wel een echt feelgood verhaal, precies waar ik naar op zoek was. Toch ontbreken het nodige drama en verdrietige gebeurtenissen ook niet. Ik moest af en toe echt een traantje wegpinken.
De personages sluit je tijdens het lezen in je hart, zelfs degenen aan wie je in eerste instantie een enorme hekel krijgt. En ik heb echt een zwak voor Neil.
De serie bestaat uit drie delen, ‘De kleine bakkerij aan het strand’, ‘Zomer in de kleine bakkerij’ en ‘Winter in de kleine bakkerij’. De laatste is eigenlijk een kerstverhaal, maar ook na de feestdagen leest hij nog heerlijk weg.
Ik vond het een heerlijke serie, aanrader als je zin hebt in een feelgood verhaal.

Geen affiliate links deze keer, ik vind eigenlijk dat je de lokale boekhandel moet steunen, dus ik ga jullie even niet aanmoedigen om bij de grote blauwe webshop te bestellen. Maar voel je vrij om dit advies te negeren uiteraard.

3 gedachtes over “Gelezen | De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.