8x Tips tegen de verveling

Februari is meestal niet de meest spannende maand van het jaar en dat zal dit jaar niet anders zijn. De lockdown is verlengd, het is nog net geen lente en er zijn nog genoeg donkere en koude dagen om je flink te vervelen. Mijn tips om de verveling tegen te gaan deel ik graag met jullie.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met T-mobile.

♥ Bak een taart of een stapel koekjes. Behalve je huisgenoten kan niemand je helpen met opeten, dus meer voor jou! Er zijn ook genoeg recepten voor gezondere taart of koekjes. Wil je het toch niet allemaal alleen opeten? Misschien kun je een stapel afleveren bij een zorginstelling, daar worden ze vast blij van een lief gebaar.

♥ Ontdek een nieuwe film of serie. Buitenshuis is misschien niet veel te doen, maar op internet en tv is meer dan genoeg te zien. Binge je nieuwe favoriete Netflix serie, dompel je een middag onder in dierenfilmpjes op Youtube of kijk een film waar je blij van wordt. Zorg wel voor een goede internet en tv verbinding, zodat je ook met z’n allen kunt genieten van alle mogelijkheden.

♥ Lees een boek, of meerdere boeken. Als je niet gewend bent om veel te lezen, begin dan met een boek waar je makkelijk in komt en waar je niet te veel over na hoeft te denken. Misschien is het niks voor jou, of ontdek je juist dat je wel van lezen houdt.

♥ Leer iets nieuws. Online kun je verschillende gratis lessen en cursussen volgen. Je bent nooit te oud om iets te leren en nu heb je extra tijd om jezelf te ontwikkelen. Er is voor ieder interessegebied wel iets te vinden. Leer een taal, leer tekenen of verdiep je in klimaatverandering, alles kan.

♥ Organiseer een online spelletjesavond met vrienden. Elkaar in het echt ontmoeten zit er even niet in, maar gelukkig hebben we dingen als Zoom en Teams. Veel spellen zijn prima online te spelen, denk bijvoorbeeld aan Weerwolven van Wakkerdam, een pubquiz, 30 Seconds. Hapje en drankje erbij, en je kunt het hartstikke gezellig hebben met elkaar.

♥ Ontdek je omgeving. Nina, Macho en ik wandelen wat af de laatste tijd, want dat kan natuurlijk nog gewoon. Ons uitje gaat tegenwoordig naar het bos in plaats van naar het strand en de warme chocolademelk die drinken we gewoon thuis. Wandelen is heerlijk, ook als je niet sportief bent, en wie weet loop je langs plekken in de buurt die je normaal over het hoofd ziet.

♥ Ga knutselen. Dat is ook hartstikke leuk om met kinderen te doen, want ook voor hen is er niet veel aan momenteel. Vind je jezelf niet creatief? Op internet zijn ontzettend veel ideeën te vinden voor een knutselproject, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

♥ Ruim je huis op. Het klussen hebben we massaal gedaan tijdens de eerste lockdown, ook wij hebben bijna alles wat we wilden doen inmiddels aangepakt. Maar misschien is er nog wel meer wat je een keer wil aanpakken. Ruim bijvoorbeeld die kast op waar je normaal nooit aan toekomt. Ga eens kritisch langs je spullen en bepaal of je het wil bewaren. Ruim je kledingkast op. In huis is eigenlijk altijd wel iets te doen.

Wat doe jij tegen verveling?

2 gedachtes over “8x Tips tegen de verveling

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.