Fotoblog | Dagje Zaanse Schans

Afgelopen week was Lief jarig, en in plaats van elkaar een cadeautje te geven gaan we al jaren samen een dagje weg op of rond onze verjaardagen. De Zaanse Schans was een plek die we allebei alleen nog maar vanaf de weg hadden gezien, en we hadden het er al een tijdje over om daar eens naar toe te gaan.

img_1305

De Zaanse Schans een historisch Zaanse buurt in de gemeente Zaanstad, met daarheen verplaatste rijksmonumentale houten gebouwen en industriemolens. In de loop van de tijd is het aangevuld met verschillende cultuurhistorische musea, ambachtswinkels en horeca.

De toegang tot de Zaanse Schans is gratis, maar voor sommige musea of attracties betaal je een toegangsprijs. We zijn niet overal naar binnen geweest, maar er is genoeg te zien om je een dag te vermaken.

De geur van chocola komt je al op de parkeerplaats tegemoet, en al snel werd duidelijk waar dat vandaan kwam.

Ook buiten is er genoeg moois om te bekijken. We hebben uitgebreid gewandeld in de omgeving, veel meer foto’s gemaakt dan ik hier kan laten zien en vooral genoten van weer eens een dagje uit.

5 gedachtes over “Fotoblog | Dagje Zaanse Schans

  1. Wist je dat er in Zaandam een fabriek van Verkade zit? Ik heb ooit een NS-wandeling gemaakt in die omgeving en toen kwam de chocoladegeur ons kilometers van de Zaanse Schans al tegemoet, ik geloof niet dat dat uit dat winkeltje kwam šŸ˜‰

    Maar inderdaad een mooi plekje en ideaal om nu in coronatijd te bezoeken lijkt me! Ziet er rustig uit in ieder geval, toen wij er waren was het overladen.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.