Gelezen | Geek Girl serie van Holly Smale

Geek Girl 1 - Knap anders!`Mijn naam is Harriet Manners en ik ben een geek. Ik weet dat omdat ik het net heb opgezocht in het woordenboek. Ik heb een vinkje gezet naast de symptomen die ik herken, en ze blijken allemaal op mij van toepassing! Eerlijk gezegd komt het niet als een enorme verrassing. Harriet Manners weet best veel; zo weet ze dat een mens gemiddeld 15 keer per dag lacht, hommels niet kunnen lopen, en dolfijnen met één oog open slapen. Ze is geen nerd, maar een charmante allesweter een geek, zeg maar. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model en besluit dat dit dé kans is om van haar geeky imago af te komen. Terwijl ze in hilarische situaties belandt, komt ze erachter dat er niet bepaald een klik is met de modewereld. Maar kan ze nog teruggaan naar de oude Harriet die ze ooit was?

Ik had weer een keer zin in iets luchtigs, en deze serie stond al een tijdje op mijn lijstje om eens te lezen. De serie bestaat uit zes boeken en een novelle. Het zijn geen dikke boeken, dus je hebt ze zo uit. En je vliegt er doorheen.
Geek Girl is vlot en met de nodige humor geschreven. Ik heb hardop gelachen bij sommige stukken. Door de serie heen gebeurt zó veel dat het geheel eigenlijk niet zo geloofwaardig is, maar dat vond ik niet storend, het is tenslotte niet voor niks een verhaal. Maar los van elkaar waren sommige situaties wel erg herkenbaar. De boeken lezen alsof je er zelf bij bent.
Ook de personages waren geweldig omschreven. Het is net of je zelf deel bent van de vriendengroep of van het gezin. Vooral de hoofdpersoon maakt tijdens het verhaal een enorme groei door, en dat is mooi om te lezen, maar ook de bijpersonages leer je goed kennen tijdens het lezen.
De schrijfster heeft zelf ook ervaring als model, waardoor ze het wereldje raak weet te omschrijven.
Geek Girl is een heerlijke feelgood serie. Leuk voor tussendoor, ik heb ervan genoten.

De link in deze post is een affiliate link. Zie mijn disclaimer voor meer info.

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.