Help, de sportschool is dicht!

Sinds eind november heb ik een abonnement bij de grote oranje sportschoolketen, en dat bevalt me uitstekend. Ik ging minimaal twee tot drie keer per week sporten, tot daar het bericht kwam dat de sportschool dicht ging. En nu?

bright close up color colorful

Foto door Pixabay op Pexels.com | Nu sport ik thuis, maar ik merkte al in de eerste week dat ik het een stuk moeilijker vind om mijn motivatie te vinden. Maar het is even niet anders, dus ik heb alle spullen die ik thuis heb maar weer opgegraven en afgestoft. De oogst:

 • Een kettlebell van 3,5 kilo
 • Twee mini haltertjes van een kilo per stuk
 • Een digitaal springtouw
 • Een sportmat
 • Een foamroller
 • Een fitnesshoepel
 • Een fitnesselastiek

Ik weet dat ik ook nog een fitnessbal heb, maar die ligt waarschijnlijk achter in een kast waar ik niet zo makkelijk bij kan, dus die laten we voor het gemak maar even achterwege.
Deze maand probeer ik op zijn minst iedere dag even iets aan beweging te doen. Soms is dat een rondje hardlopen of wandelen, soms een thuisworkout van de sportschool en soms één of meerdere krachtoefeningen.
Op de dagen dat ik werk ga ik in mijn pauze graag even hoepelen. Dat zorgt voor twee vliegen in één klap, want ik sta even op van mijn stoel, ik neem die pauze ook echt en ik ben in beweging. En ik merk dat het hoepelen steeds een beetje beter gaat. Ik kan hem nog steeds niet lang genoeg hoog houden om een foto te maken, maar hij valt in ieder geval niet meer meteen op de grond.
De thuisworkouts van de sportschool zou ik eigenlijk wel vaker willen doen. Vooral de dansworkouts vind ik erg leuk, en die doe ik graag in de ochtend of in de avond. Net als een rondje hardlopen eigenlijk. Dat doe ik het liefst in de ochtend, maar ik doe het een stuk minder dan ik eigenlijk zou willen.
Qua motivatie merk ik wel dat het helpt om een soort van routine te hebben, zoals in de pauze even hoepelen. Maar alleen dagelijks even hoepelen is natuurlijk totaal niet vergelijkbaar met twee of drie sportschoolbezoekjes in de week.
Kortom, ik ben nog een beetje zoekende in het thuis sporten. Maar die motivatie komt vast wel weer. En anders moet ik maar iets minder paaseitjes eten.

Sport jij graag thuis? Wat is jouw routine?

 

3 gedachtes over “Help, de sportschool is dicht!

 1. Oh nee, thuis sporten of zelfs maar oefeningen doen, hahahaha grapjas 😉 Ik moet echt de fiets op en gaan dan, maar daar blijft het ook bij, en als ik ga fietsen, natuurlijk camera mee, op en af stappen, stukje lopen, en weer terug, en weer fietsen, en repeat….

  fijn dat het jou wel lukt, het enige wat ik kan zeggen, zoek eens op Olga Commandeur geloof ik, van de NPO… zij doet extra workouts, en ik hoor en zie dat veel jongeren met haar sporten, is elk dag op een vast tijdstip in de ochtend ergens. Nederland in Beweging, kun je ook doen wanneer het jou uitkomt.
  https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/nederland-in-beweging/

  echt zelfs studenten doen nu met haar mee.

  X

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.