Gelezen | De Caster Kronieken van Kami Garcia en Margaret Stohl

The Caster Chronicles boxset (1-4)Lena Duchannes is geen gewoon tienermeisje, zoals er zovelen rondlopen in het kleine zuidelijke stadje Gatlin. Ze probeert wanhopig haar macht te verbergen, en ze heeft te maken met een vloek die haar familie al generaties lang achtervolgd. Maar zelfs binnen de verwilderde tuinen, troebele moerassen, en overwoekerde begraafplaatsen van het vergeten zuiden kan een geheim niet eeuwig verborgen blijven.
Ethan Wate, die het juiste moment afwacht om te ontsnappen uit Gatlin wordt geplaagd door dromen over een mooi meisje dat hij nog nooit heeft ontmoet. Wanneer Lena naar de oudste en meest beruchte plantage van de stad verhuist, voelt Ethan zich op onverklaarbare wijze tot haar aangetrokken. Hij is vastbesloten om te ontdekken waarom zij met elkaar verbonden zijn. In een stad zonder verrassingen zou één geheim alles kunnen veranderen. 

Een paar jaar geleden heb ik de film ‘Beautiful Creatures’ gekeken en wat ik nog weet is dat ik deze best goed vond en dat het in ieder geval een origineel verhaal vond. Maar meestal vind ik het boek beter dan de film, en dat was in dit geval niet anders. En dat het een origineel verhaal is daar blijf ik bij.
Je valt letterlijk meteen in het verhaal, en de personages zijn zo levensecht beschreven dat het onmogelijk is om ze niet in je hart te sluiten. Ze konden me irriteren en boos maken, en het andere moment zou ik willen dat dit mensen in mijn leven waren. En als personages me iets doen vind ik dat ze goed neergezet zijn.
Het verhaal leest lekker weg, maar je moet er wel bij nadenken, want het verhaal is bij vlagen best ingewikkeld. Met op zijn tijd een verrassende ontknoping bleef het vier boeken lang interessant en werd het niet voorspelbaar.
Heerlijke serie, aanrader voor liefhebbers van young adult fantasy die eens iets anders willen lezen dan de wat meer standaard verhalen.

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.