20 voor 2020

Ik doe al een paar jaar niet meer echt aan goede voornemens, maar ik vind het wel leuk om iets van jaardoelen op te stellen. Bij verschillende mensen zag ik ’20 voor 2020′ voorbij komen, een lijstje met 20 grote en kleine doelen voor het komende jaar.

snow capped mountains under the cloudy skies

Foto door Stephan Seeber op Pexels.com | Ik vond dat een leuke manier van doelen stellen, dus ik heb zelf ook een lijstje samengesteld. Een lijstje met dingen die ik graag wil doen, dingen waar ik al mee bezig ben en dingen die ik zou willen bereiken.

1. Een puntje afstrepen op mijn bucketlist. Ik weet nog niet welke het gaat worden, maar het zou moeten lukken om minimaal één puntje af te strepen.

2. 100 boeken lezen. Dat is me vorig jaar ook gelukt. Toen had ik mijn leesdoel op Goodreads heel bescheiden op 50 gezet, maar nu wil ik bewust voor de 100 gaan. Ik weet dat het haalbaar is, en ik heb nog zo veel boeken die ik wil lezen.

3. Lekker creatief aan de slag met de snijplotter. Ik heb zo veel ideeën, en je kunt zo veel met het apparaat, dit jaar wil ik lekker ontdekken en mooie dingen maken. En natuurlijk kun je daar blogs over verwachten!

4. De voortuin opknappen. Voorlopig even ons laatste grote project, daarna hebben we alles in en om het huis wel gehad.

5. Iets met epoxy maken. Ik heb een startpakketje gekregen op de KreaDoe, geen idee of het iets voor mij is, maar ik wil het op zijn minst uitproberen. Ik zie soms geweldige creaties voorbij komen op Facebook.

6. Een Garmin uitdaging winnen. De wekelijkse stappenchallenge, of een één op één uitdaging, of een groepsuitdaging, mijn competitieve deel wil een keer bovenaan die lijst.

7. Me verdiepen in Pinterest. Dat zeg ik al tijden, maar nu wil ik het toch echt een keer gaan doen.

8. Persoonlijke cadeaus geven, in plaats van standaard in de winkel gekochte cadeaus.

9. Sparen. Ik ga geen doel stellen voor een bepaald bedrag, maar ik wil wel meer gaan sparen. Dat doe ik nu eigenlijk nauwelijks.

10. Doorgaan met het oprapen van zwerfies. Dat doe ik al regelmatig, en dat wil ik zeker vol blijven houden in het nieuwe jaar.

11. Tijd doorbrengen met mijn dierbaren. Dat doe ik natuurlijk allang, maar dat mag best wat meer zijn als het aan mij ligt.

12. Meer informatie inwinnen over het erfelijkheidsonderzoek borstkanker. De minst leuke uit dit rijtje. Ik zit hier al heel lang mee in mijn hoofd, maar het komt er nooit van want eigenlijk durf ik niet. Dit jaar wil ik op zijn minst me serieus verdiepen in de mogelijkheden.

13. Een cursus of workshop volgen. Ook hierin heb ik nog even geen idee wat, maar ik wil graag iets nieuws leren in het komende jaar.

14. Leuke post its achterlaten op verschillende plekken. Ik heb dat een paar jaar geleden eens gedaan, en dat vond ik zo leuk dat ik het vaker wilde doen. Maar daar is het nooit meer van gekomen. Gewoon een leuk compliment bijvoorbeeld, iets om de lezer te laten glimlachen.

15. Genieten van het sporten. Ook dat doe ik natuurlijk al, maar ik ga geen doelen meer stellen als ‘tien kilometer kunnen hardlopen’ of ‘zoveel medailles scoren’. Dat werkt niet voor mij. Ik wil gewoon lekker sporten, sterker worden, fitter worden, en verder zien we het wel.

16. Over medailles gesproken, ik wil wel eindelijk dat medaillebord wat al zo lang op de planning staat gaan maken.

17. Meer kaartjes sturen. Dat vind ik zo leuk, maar ik doe het te weinig vind ik.

18. Een dagje uit met de trein. Lekker naar Amsterdam of zo.

19. Meer tijd voor mezelf nemen.

20. Doorgaan met zoveel mogelijk gezond, bewust en duurzaam leven.

Heb jij doelen voor het nieuwe jaar?

9 gedachtes over “20 voor 2020

  1. Sparen is hier ook zo’n dingetje, zijn wij allebei slecht in hier thuis 🙂 Dit jaar hebben we een doel om voor te sparen, dat maakt het wel wat makkelijker. Leuk lijstje zo!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.