Gelezen | Je moet (bijna) niks van Lianne Keemink

Je moet (bijna) niksAls fervent zelfhulpjunkie dacht Lianne Het Leven wel te kunnen hacken. Vanaf haar twaalfde las ze honderden zelfhulpboeken met de gedachte een hoop ellende te kunnen voorkomen. Het resultaat van deze obsessie: een afschuwelijke relatiebreuk en een dikke xx maanden overspannen thuiszitten. In JE MOET (bijna) NIKS leidt ze je rond in haar verhaal en de beginselen van zelfhulp. Dit boek gaat over het belang van passief gedrag en negativiteit, de zin en onzin van The Secret, de balans vinden tussen willen en moeten, en Echte Liefde. Het bevat héél veel concrete tips waar zelfs de meest cynische geest mindful van wordt. Om jou te helpen. Hoef je dat zelf niet meer te doen.

Lianne ken je misschien als The Self Help Hipster. Haar blog volg ik al jaren, en haar boek stond al een tijd op mijn lijstje om te lezen. Toen hij in de Hebban adventskalender zat ben ik dan ook meteen begonnen, en binnen twee dagen had ik hem uit.
Al sinds haar 12e verslond Lianne zelfhulpboeken, en dat ze er veel gelezen heeft komt duidelijk naar voren in haar eigen boek. Met veel humor deelt ze haar kennis aan de hand van haar eigen ervaringen. Ze is zelf ook psychologe, iets wat in mijn ogen zeker toegevoegde waarde heeft voor een boek als dit.
Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod komen zijn de liefde, de balans tussen moeten en willen en de zin en onzin van positief denken. Op een nuchtere manier geeft Lianne voorbeelden en tips waar je echt iets mee kan.
Ieder hoofdstuk begint met een beoordeling op de schaal van zweverigheid, en denk je dat een hoofdstuk (op dit moment) niets voor jou is, dan zijn er de TL;DR tips. TL;DR staat voor ‘Too Long; Didn’t Read, en hier vind je een korte samenvatting en tips uit dat hoofdstuk.
Ik vond het een heerlijk boek, met veel inspiratie en inzichten waar je iets aan hebt. Het boek leest heerlijk weg en is interessant. Ook als je zelfhulpboeken heel zweverig vindt, of als je een beginner bent op het gebied van zelfhulp is dit boek een aanrader.

De link in deze post is een affiliate link, zie mijn disclaimer voor meer info.

4 gedachtes over “Gelezen | Je moet (bijna) niks van Lianne Keemink

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.