Tag | 10 jaar geleden & nu

Op oudjaarsdag sloten we niet alleen een jaar af, maar een heel decennium. En in die tien jaar is er veel veranderd, en toch ook weer niet. Ik vond deze tag (geen idee meer waar), sloeg hem op om rond deze tijd in te vullen dus hier zijn mijn antwoorden. De tag is bedacht door Simone.

Tien jaar geleden was mijn leeftijd…
23. Ik ben in januari jarig, dus dat was voor het grootste deel van 2010 mijn leeftijd.

Tien jaar geleden was ik verliefd op…
Dezelfde man als nu. We waren in 2010 drie jaar bij elkaar.

Tien jaar geleden woonde ik…
In hetzelfde huis als nu, en dat beval uitstekend. Wel is er in de afgelopen jaren ontzettend veel veranderd aan dat huis, het ziet er allang niet meer uit zoals tien jaar geleden. Het is echt een plek van ons samen geworden. Geen meubelstuk is nog hetzelfde volgens mij. En we hebben de tuin opgeknapt, de woonkamer compleet veranderd, een nieuwe wc, keuken en badkamer, ik ben nog altijd zo blij met ons huis.

Tien jaar geleden droeg ik het liefst…
Mijn kledingsmaak is niet zoveel veranderd in de laatste tien jaar geloof ik. Hooguit iets volwassener, en minder kort. En ik was blond!

289806_173874449369969_1175902119_o

Tien jaar geleden ging ik dagelijks…
Naar kantoor, toen al. Tegen het eind van het jaar liep mijn contract af, en ik had het daar ook niet meer zo naar mijn zin. Tien jaar geleden ontstond ook mijn interesse in de opleiding tot schoonheidsspecialist, en bezocht ik een open dag. Uiteindelijk heeft het nog wel even geduurd voordat ik de stap daadwerkelijk zette, maar het zaadje was gepland.

Tien jaar geleden sliep ik ’s ochtends tot…
Geen idee, zal ook wel niet zoveel verschillen van nu.

Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik nu…
Zo gelukkig zou zijn. Niet dat ik toen ongelukkig was hoor, maar ik zit nu zo veel beter in mijn vel. Tien jaar geleden was ik een onzekere begin-twintiger die geen idee had wat ze wilde in het leven. Nu heb ik veel meer zelfvertrouwen en ik ben hartstikke blij met alles wat ik heb.

Tien jaar geleden luisterde ik het liefst naar…
Ook dat is niet echt veranderd, ik heb altijd een brede muzieksmaak gehad, en wat ik het liefst luister hangt ook af van mijn bui.

Tien jaar geleden was ik de hele dag druk met…
Werken, en ik geloof dat ik toen ook voor het eerst een abonnement op de sportschool had.

Tien jaar geleden droomde ik over…
Een hondje, iets voor mezelf beginnen, een boek uitbrengen, een slank lichaam. En kijk nu eens. Alleen dat slanke lichaam heb ik nog steeds niet, maar dat is ook geen droom meer. Tien jaar geleden was ik ontzettend ontevreden over mijn lichaam, maar inmiddels heb ik geleerd om van mijn lijf te houden, ook met een paar kilo meer.

Tien jaar geleden dacht ik dat ik over tien jaar…
Ik geloof niet dat ik daar ooit heel diep over nagedacht heb. Ik keek nooit zover vooruit eigenlijk. Wel weet ik dat ik 33 toen echt heel oud vond, maar eigenlijk valt dat natuurlijk reuze mee.

Tien jaar, er zijn veel dingen hetzelfde gebleven, maar ook dingen veranderd. Vrienden werden vreemden, vreemden werden vrienden. Ik heb veel geleerd, ben gegroeid als persoon (en ja, over tien jaar genomen, fysiek ook wel een beetje). Ik heb dromen waargemaakt, en dromen die niet meer bij me pasten laten varen. Dierbaren verloren, maar ook nieuwe dierbaren in mijn leven mogen verwelkomen. Ik heb veel mooie dingen meegemaakt, en natuurlijk ook verdrietige dingen. Ik ben blij met mijn leven zoals het nu is.

Is er voor jou veel veranderd in de laatste tien jaar?

6 gedachtes over “Tag | 10 jaar geleden & nu

 1. Wat fijn dat je nu zoveel beter in je vel zit! Voor mij is er echt super veel veranderd in tien jaar. Tien jaar geleden woonde ik nog thuis en had ik nog geen diploma’s, geen werk, geen relatie, geen rijbewijs (en hield ik in het dagelijks leven nog geen rekening met klimaatverandering). Voordeel daarvan was dat ik toen wel een stuk zorgelozer was dan nu. Maarja, aan volwassen worden is moeilijk te ontkomen 😉

  Like

 2. Wauw wat leuk om te lezen! Tien jaar geleden was ik 16, dus toen was ik heel anders dan nu. Ik ben gelukkig een hoop gegroeid (zowel letterlijk als figuurlijk haha) en zit nu een stuk beter in mijn vel 🙂

  Like

 3. Hahahaha, ja, ik lees jou, en denk aan wat mijn dochter van de week op FB zette… zelf al.. dat ze 10 jaar geleden al 18 jaar was… en op zichzelf ging, studeerde al… kortom, dat ik van mama naar .. nou ja, ander soort mama werd, ze ging immers op zichzelf, was wennen maar ook wel fijn. Voor haar, en voor mij ook.

  Toen, zooi ellende waar ik in zat, nu.. de Liefde zit tegenover mij en happy as can be 😀

  Ik ben inmiddels al bijna 2 jaar oma!!!! ik bedoel… is er iets veranderd in deze 10 jaar? whahaha ja dus, en hoe! 😀

  X

  Like

 4. ja best wel. Zo zijn we verhuisd van de stad naar het platteland en zijn mijn kinderen flink gegroeid en zijn sommige zelfs het huis uit.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.