New in | Garmin VivoSmart 3

Drie jaar geleden kocht ik mijn VivoFit activitytracker. Ik heb hem sindsdien alleen een korte periode niet gedragen toen het bandje kapot was, maar verder heb ik hem al die tijd met plezier gebruikt. Tot ik hem vorige maand verloor tijdens een achtbaanritje. Ik kan dingen.

img_4695

Inmiddels heb ik een nieuwe tracker, de VivoSmart 3, ook van Garmin. Net als de eerste kocht ik hem op marktplaats, nog nieuw in het doosje van de vorige eigenaar.
Ik wilde graag weer een Garmin, omdat ik nou eenmaal een gewoontedier ben als het op apparaten aankomt, en omdat hij waterdicht is.
Net als de VivoFit draag je hem om je pols. Hij heeft wel iets meer functies. Naast je stappen, calorieën en slaap meet hij ook hoeveel verdiepingen je omhoog gegaan bent, het aantal minuten dat je intensief beweegt, je hartslag en je stresslevel. Daarnaast kun je, mits je telefoon binnen bereik is, zien of je berichten hebt, en het bandje gaat trillen als je gebeld wordt. Ook geeft hij het weer aan en kun je een wekker instellen. Veel uitgebreider dan de VivoFit dus.
Ik draag hem nu zo’n anderhalve week en ik ben er erg blij mee, want ik had hem echt gemist. De wekker vind ik een fijne toevoeging: je stelt hem in via de app en op de ingestelde tijd gaat de VivoSmart trillen. Persoonlijk vind ik dat een stuk ‘vriendelijker’ dan de herrie die een normale wekker maakt, en ik word er goed wakker van.
Wat ik ook een erg fijne toevoeging vind is dat dit bandje gaat trillen als je langere tijd niet beweegt, zo krijg je automatisch een schop onder je kont om in beweging te komen. Vooral op kantoordagen vind ik dat erg prettig.
Extra leuk, mijn zus heeft sinds kort ook een Garmin, dus nu kunnen we elkaar uitdagen.

Gebruik jij een tracker?

6 gedachtes over “New in | Garmin VivoSmart 3

 1. Ik heb er wel eentje maar al een tijdje niet gebruikt. Wil dat zeker wil gaan doen na mijn zwangerschap 🙂

  Ik heb de afgelopen jaren alleen een tracker gebruikt voor mijn skate rondes, super fijn om het op deze manier het bij te houden.

  Like

 2. Jammer dat je de vorige bent verloren in de achtbaan. Wel leuk dat je nieuwe meer functies heeft 🙂 Ik heb een Garmin Vivoactive HR. Wilde graag een hardloophorloge, maar die zijn best prijzig. Toen zag ik deze en die leek mij veel fijner, want deze ik ook waterdicht en kan heel veel sporten bijhouden (zoals zwemmen, fietsen, hardlopen, wandelen, roeien, etc.).

  Like

 3. Wat een handige tracker! Ik wil ook nog graag een stappenteller tracker. Ik gebruik nu mijn telefoon, maar die heb ik niet altijd mee. Of nouja, niet bij elke stap haha. Misschien dat dit wel een goeie optie is. Wat een geluk dat je hem op Marktplaats tegen kwam! Hopelijk houd je deze lang in je bezit 🙂

  Like

 4. Fijn dat je hier zo blij mee bent!
  Nee, ik gebruik zo’n ding niet. Kan me niet voorstellen dat het voor mij iets toevoegt, dus dan vind ik het zonde van mijn geld. En ik kan er ook niet goed tegen om iets om mijn polsen te hebben, dus waarschijnlijk gaat het me alleen maar irriteren.

  Like

 5. Ja, op mijn fiets, de km teller die ook meer meet dan alleen het aantal km’s, distance, hoe lang je erover gedaan hebt, kaloriën ook, en als je fietst, hoe hard je gaat qua tempo, en hoeveel km per uur….

  Al gebruik ik hem alleen voor de km stand zelf, hoe ver iets is of hoe ver ik heb gefietsts, gezien ik vaak afstap onderweg, is het niet haalbaar om dan te laten meten hoelang ik onderweg ben geweest, staat vaak anderhalf uur of langer voor 4 km, hahahaha en dat is ongeveer van huis naar mijn werk, maar daar zitten dus foto plekjes op de route 😉

  X

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.