New in | Garmin VivoActive 3

Al een paar jaar draag ik een Garmin activitytracker, en dat bevalt me nog steeds goed. Helaas ging een tijd geleden de oplader van mijn VivoSmart stuk, en het model bleek zo oud dat de opladers ervan ook niet meer verkocht werden. Tijd voor een nieuwer model dus.

Nou hou ik wel van dit soort gadgets, en ik heb hem in de dagen dat ik zonder zat echt gemist, maar ik hoef niet per se het nieuwste van het nieuwste te hebben. Daarom heb ik ze altijd tweedehands gekocht, er zijn altijd wel mensen die wél het nieuwste van het nieuwste willen en het iets oudere model voor een fijn prijsje aanbieden. En zo geef ik het iets minder nieuwe model graag een tweede leven.
Ik ging deze keer voor de VivoActive 3. Ik had een VivoSmart 3, en het verschil is groot, deze is een stuk moderner en heeft meer mogelijkheden. Net als de VivoSmart draag je hem om je pols, zo’n tracker is eigenlijk gewoon een ontzettend uitgebreid horloge. Ik moest wel even wennen aan het formaat. Waar de VivoSmart een smal bandje was, ziet dit er ook echt uit als een horloge, en een behoorlijk grote, maar dat went snel.
Hij heeft verschillende functies. Natuurlijk is het een stappenteller, maar hij houdt ook bij hoeveel minuten je intensief beweegt, hoeveel verdiepingen je omhoog bent gegaan (al snap ik die niet helemaal, dat is het enige waar vaak niks van klopt dus die heb ik uitgezet), hoe en hoelang je slaapt en hoe hoog je stresslevel is. Hij meet ook je hartslag, en als het goed is geeft hij een waarschuwing wanneer deze te hoog wordt, maar dat heb ik gelukkig nog niet kunnen testen. Daarnaast kun je de weersinformatie, je agenda en meldingen van je telefoon bekijken, mits ze dicht genoeg bij elkaar in de buurt zijn. Als je gebeld wordt gaat hij trillen en je kan oproepen beantwoorden of weigeren. Om daadwerkelijk te praten moet je dan wel je telefoon pakken, want hij heeft geen microfoon of speaker.
De VivoActive heeft ook GPS, die gaat aan als je een sportactiviteit aanzet, anders staat hij uit. Dat vind ik wel fijn, want ik houd bijvoorbeeld wel graag mijn wandelroutes bij, maar ik wil niet dat hij 24/7 bijhoudt waar ik precies ben.
Als je langere tijd niet of nauwelijks beweegt gaat het apparaatje trillen. Zo krijg je gelijk een schop onder je kont om even in beweging te komen.
En wat ook erg leuk is aan de VivoActive: je kan hem customizen en je kan widgets en apps installeren. Dat kan bijvoorbeeld een sportapp zijn, maar er zijn ook spelletjes die je erop kan zetten. En het scherm kun je aanpassen naar je eigen wensen. Je kan aangeven wat je op het hoofdscherm wil zien, je kan kleuren en lettertypes aanpassen en je kan zelf een foto kiezen.
Wat ik fijn vind aan de producten van Garmin is dat ze waterdicht zijn. Ik kan er dus mee suppen en zwemmen, en hij kan ook mee als ik een dag naar de sauna ga.
Ik draag hem nu een paar weken, en ik ben er erg blij mee. Het is weer een hele vooruitgang ten opzichte van wat ik hiervoor had, die was ook echt wel toe aan een upgrade. (En ja, ik had om 16:00 uur nog maar 400 stappen gelopen, dat komt omdat ik hem op het actiefste deel van de dag aan het opladen was).

Gebruik jij een tracker?

2 gedachtes over “New in | Garmin VivoActive 3

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.