6 redenen om mee te doen aan de Nationale Week Zonder Vlees

154642481814602_140253602_1280.jpgVolgende week begint de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees, van 11 t/m 17 maart gaan mensen massaal de uitdaging aan om een week geen vlees te eten. Het doel van de week is mensen te laten zien en proeven hoe lekker en makkelijk het kan zijn om het vlees te laten staan, en om mensen bewust te maken van de impact hiervan. Iets waar ik natuurlijk alleen maar achter kan staan.

De Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam. Met de Week Zonder Vlees roept zij op om een week lang geen vlees en vis te eten. En dat hoef je niet alleen te doen: ook bedrijven doen mee, zoals restaurants, pompstations en supermarkten.

♥ Met een week zonder vlees bespaar je ongeveer 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees. Met weinig moeite heb je dus een grote impact op mens, dier en milieu.

♥ Je krijgt een gratis magazine als je je inschrijft, vol met recepten, kooktips en informatie. Als je al eerder hebt ingeschreven kon je kiezen voor de papieren versie. Op dit moment is alleen de digitale versie nog beschikbaar, maar de papieren versie is zolang de voorraad strekt nog wel te vinden bij Marqt en de Bijenkorf.

♥ Een excuus om lekker uit eten te gaan! Want als onderdeel van de Week Zonder Vlees is het ook Vegetarische Restaurantweek. Op de website kun je zien welke restaurants, lunchrooms en andere eetgelegenheden mee doen.

♥ Nieuwe dingen proberen. Vegetarisch eten is echt niet moeilijk, en hartstikke lekker. Wees creatief, ontdek nieuwe dingen, en bevalt het echt niet? Dan stop je er na een week gewoon weer mee. Maar 47% van de deelnemers van vorig jaar heeft aangegeven structureel minder vlees te zijn gaan eten.

♥ Bepaal je eigen regels. Vind je het te lastig om een hele week geen vlees of vis te eten? Het streven is natuurlijk om de hele week geen dieren te eten. Maar iedereen moet doen wat bij hem of haar past, het draait niet om ‘moeten’ of ‘niet mogen’. Dus lukt het toch niet? Je faalt niet, niemand zal je afmaken.

♥ Je bent niet alleen. Vorig jaar waren er ruim 32.000 deelnemers, dit jaar is er een doel van 50.000 deelnemers gesteld. Zo kun je elkaar motiveren en inspireren, en natuurlijk de lekkerste gerechten met elkaar delen.

Heb je inspiratie nodig voor lekkere gerechten? Bekijk dan hier mijn receptenindex, of zoek een lekkere vleesvervanger uit.

3 gedachtes over “6 redenen om mee te doen aan de Nationale Week Zonder Vlees

  1. Ik denk dat het zeker motiverend werkt om met een heleboel mensen te gelijk zo’n week in te gaan. En een week is ook nog te overzien.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.