Gelezen | Verlangen naar minder van Jelle Derckx

Verlangen naar minderIn Verlangen naar minder neemt Jelle Derckx de lezer mee op een zoektocht naar een bewust en duurzaam leven; hij geeft in dit persoonlijke verhaal inspirerende, down-to-earth tools en tips.
Voor Jelle begon het proces van bewustwording in de zomer van 2011. Met een hoofd vol zorgen vertrok hij naar Brazilië. Die reis was de belangrijkste inspiratiebron van zijn besluit zijn leven 180 graden om te draaien op het moment dat hij eenmaal terug was in Nederland.
Hij begon met minimaliseren, ging minder kopen en bewuster leven. Dat gaf meer tijd en ruimte voor de dingen die écht belangrijk zijn, zoals persoonlijke groei en duurzaamheid.

In ‘Verlangen naar minder‘ vertelt Jelle over zijn weg naar een duurzaam en bewust leven.
Wat ik vooral erg mooi vond is dat hij ontzettend open is in het boek, het is een heel persoonlijk verhaal, maar tegelijkertijd ook inspirerend voor de lezer. Persoonlijk, maar niet egocentrisch.
Oke, helemaal nieuw is het niet als  je al een beetje bekend bent met minimalisme. Maar het enthousiasme van Jelle is aanstekelijk, en juist door de persoonlijke verhalen dringt de boodschap zo goed door. Het boek is vlot geschreven en leest lekker weg.
In het boek vind je verschillende oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan. Ik heb er een paar opgeslagen om mee aan de slag te gaan. Het zijn oefeningen waar iedereen wel iets mee kan.
De combinatie van de persoonlijke verhalen en de praktische tips maken dit boek zo sterk. Als je geïnteresseerd bent in minimalisme raad ik dit boek zeker aan.

De link in deze post is een affiliate link. Zie mijn disclaimer voor meer info.

 

Een gedachte over “Gelezen | Verlangen naar minder van Jelle Derckx

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.