Restaurant | Eetcafé Vrienden in Wijchen

Eind vorige maand viel er een flyer bij ons in de brievenbus. Eigenlijk hebben we zo’n ja/nee sticker, maar degene die deze bezorgde negeerde dat, of had hem niet gezien. Het was een menukaart van een eetcafé bij ons om de hoek. ‘Lekker eten voor een vriendelijke prijs’ beloofde het, en het zag er inderdaad goed uit. Dus een gingen we er een keer eten.

img_1568

Het zag er gezellig uit. Er was genoeg ruimte om te eten, maar er was ook een bar. In de hoek zat een groepje mensen te kaarten onder het genot van behoorlijk wat biertjes. Er was ook een gezin met kinderen, die ondanks de kleurplaten graag een paar rondjes door het eetcafé renden. Het is duidelijk een plek waar je terecht kan voor eten, maar ook om alleen iets te drinken. Ik vond dat niet storend, het heeft iets gezelligs vind ik, en het is natuurlijk ook een beetje wat je kunt verwachten van een eetcafé.
We bestelden als eerste stokbrood met kruidenboter. Het stokbrood was lekker vers en nog warm, en de kruidenboter smaakte ook erg goed.
Als hoofdgerecht bestelde ik falafel met couscous. Lief bestelde een peper-schnitzel. Beide gerechten werden geserveerd met bijpassende warme groenten. De schnitzel kwam daarnaast met jus en aardappelblokjes, en bij de falafel zat tzatziki.

Onze meningen over het eten waren verdeeld. Mijn falafel was echt fan-tas-tisch, ik vind falafel sowieso lekker, maar dit was wel één van de lekkerste die ik tot nu toe heb geproefd. De groenten pasten er uitstekend bij, en ook de tzatziki was erg lekker.
Lief was iets minder enthousiast. Hij vond zijn schnitzel wel lekker, maar niet bijzonder, en eigenlijk een beetje aan de droge kant. De groenten en de aardappeltjes vond hij wel lekker.

Al met al vond ik het wel een aanrader, als je je tenminste niet stoort aan rumoer om je heen tijdens het eten. Vrienden is een gezellige plek om, zoals de naam eigenlijk al zegt, met vrienden te gaan eten. Lief hoeft er niet zo nodig nog een keer naar toe om te eten, maar ook om gewoon iets te gaan drinken en snacken is dit hartstikke gezellig, daar waren we het wel over eens.
De prijs valt ook reuze mee, en wees vooral niet bang dat je een kleine portie krijgt voor dat geld: ik kon het niet eens helemaal op, en ik ben een grote eter.

4 gedachtes over “Restaurant | Eetcafé Vrienden in Wijchen

  1. Dat is jammer, dat de pepersteak iets minder was, is ook best lastig denk ik. Klinkt erg gezellig in elk geval en zo zie je maar weer, je weet nooit wat je afslaat door de ja/nee stickers op de deur te plakken, hahaha ik doe dat dus niet, zodat ik dit soort dingen ook in de bus krijg en sowieso vind ik folders nog altijd handiger van de supermarkt in elk geval in de handen te hebben dan online te kijken en zo raar heen en weer te gaan om terug te kijken, wat was het ook alweer? Thuis kan ik het gewoon open slaan en laten liggen zo van, oh ja… dat wil ik graag even halen…

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.