Vega-test: vleeswaren

worst2Na een week van stilte is er nu weer een nieuwe vega-test. Deze week zet ik vleeswaren op een rijtje. Ik at vroeger graag vlees op mijn boterham, maar in mijn weg richting vegetarisch eten was het vlees op brood eigenlijk het eerste waar ik mee stopte. Ik verving het meestal met kaas of spread, maar soms ook met een vegetarische vleeswaarvervanger. Er is genoeg lekkers te koop.

KipworstDe Vegetarische Slager – Kipworst
De kipworst is hier één van mijn grote favorieten. Ik was altijd al gek op kipfilet op een boterham, en dit is absoluut vergelijkbaar. De eerste keer dat ik het proefde twijfelde ik een moment of het geen echte kipfilet was.
Als ik iets wil wat lekker makkelijk is dan leg ik dit zo op mijn boterham. Wil ik iets uitgebreider, dan combineer ik het wel eens met kruidenkaas en komkommer, erg lekker. Ik kan me zo voorstellen dat deze het ook goed doet op een tosti, maar dat moet ik nog proeven.
★★★★★

Garden Gourmet – Vegetarisch gehakt met bieslookVegetarisch gehakt met bieslook
Dit ‘gebraden gehakt’ eet ik ook graag. Ik vind hem echt heel lekker op een geroosterde boterham. Het gehakt is lekker kruidig door de bieslook. Ik vind dit niet echt vergelijkbaar met de echte vleeswaren die ik van vroeger ken, maar de smaak is er zeker niet minder om. Hij is ook erg lekker op een stukje vers stokbrood.
★★★★☆

Vivera Vega Vegetarisch Boterhamworst 10 Plakjes 100 g ...Vivera – Vegetarische boterhamworst
Na de tegenvallende paté durfde ik niet goed meer, ik had ze tegelijk meegenomen uit nieuwsgierigheid, ze zijn bij mijn vaste supermarkt te koop, dus dat was lekker makkelijk. Maar door verschillende bemoedigende reacties van anderen heb ik hem natuurlijk toch geproefd, en hij viel me reuze mee. Niet mijn favoriet uit dit rijtje, maar ik zou hem wel vaker kopen. Hij heeft een licht nasmaakje vond ik, maar niet storend.
★★★☆☆

De Vegetarische Slager – Boterhamworst ProvençaalsBoterhamworst Provençaal
De Provençaalse boterhamworst vond ik eigenlijk wel vergelijkbaar met de kipworst, maar dan met extra kruiden. Het zijn iets grotere en iets dunnere plakken, vooral het dunnere vond ik wel jammer.
Erg lekker gekruid, het doet me vooral denken aan de kipfilet met tuinkruiden van vroeger. Het smaakt wat mij betreft niet echt naar boterhamworst, maar als je dat idee loslaat heb je een heerlijke vleesvervanger voor op brood.
★★★★☆

 

 

4 gedachtes over “Vega-test: vleeswaren

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.