DIY: kerstdecoratie van groentenpotjes

Ik ben al even aan het knutselen geweest voor de kerstdagen, met kleine potjes waar groenten en appelmoes in hadden gezeten maakte ik leuke kerstdecoratie. Er kan natuurlijk een kaarsje in, maar ook een leuk plantje, een klein ledsnoertje of  iets anders. Ik maakte vier verschillende potjes.

img_1315.jpg

Benodigdheden:
♥ Lint
♥ Papieren onderzetters
♥ Extra versiersels om erop te plakken
♥ Plakband of lijm

Vouw de eerste onderzetter om het potje heen en druk de vouwen goed aan. Gebruik plakband of lijm om de onderzetter op het potje te plakken. Ik gebruikte zelf normaal plakband: in stukjes van ongeveer 1/3 centimeter vouwde ik het om en plakte de uiteinden aan elkaar vast, zodat het een soort ringetje wordt. Als je deze vervolgens plat drukt krijg je eigenlijk een klein stukje dubbelzijdig plakband. Gewoon dubbelzijdig plakband of lijm gebruiken kan natuurlijk ook, maar dat had ik niet in huis.
Als de eerste onderzetter op het potje zit kun je de tweede op dezelfde manier bevestigen.
Knip het lint op maat en strik het om de bovenkant van het potje.
Maak het af door de versiersels erop te plakken.

img_1317.jpg

Benodigdheden:
♥ Perkamentpapier
♥ Bakers twine
♥ Versiering om op te hangen
♥ Schaar
♥ Plakband

Ik had A5 formaat perkamentpapier, deze moest in de lengte doormidden om de hoogte van de potjes te krijgen.
Knip vervolgens enkele vormen uit het perkamentpapier. Om het af te maken kun je er daarna nog een paar gaatjes in prikken met de schaar.
Rol het perkamentpapier op en stop het in het potje. Trek het weer een beetje uit elkaar zodat het mooi langs de rand komt te zitten. Plak de uiteinden vast met een stukje plakband aan de binnenkant.
Hang tot slot een stukje versiering aan een stuk bakers twine, en strik het touwtje om het potje.

img_1438.jpg

Benodigdheden
♥ Kerstslinger
♥ Lint
♥ Plakband

Plak het begin van de kerstslinger met een stukje plakband aan het potje vast. Wikkel vervolgens de slinger een aantal keer om het potje, zorg hierbij dat je het plakband wegwerkt zodat het niet meer te zien is.
Plak vervolgens het einde van de slinger ook met een plakbandje vast, die kun je tussen de rest van de slinger stoppen.
Maak het af door een stuk lint om de bovenkant te strikken.

img_1318.jpg

Benodigdheden
♥ Steentjestape (action)
♥ Kerstslinger

De simpelste van allemaal eigenlijk. Plak verschillende randjes met de steentjestape op het potje. Ik gebruikte verschillende kleuren.
Maak het af door om de bovenkant een stukje kerstslinger te knopen.

Eigenlijk zijn het super eenvoudige dingen om te maken. Leuk om te doen met kinderen, en je kunt ze op verschillende manieren gebruiken. Deze heb ik gemaakt voor een lichtjesfeest in het openluchtmuseum, dus rond de kerstdagen staat er een straat vol met deze lichtjes.

Heb jij al zin in de kerstdagen?

6 gedachtes over “DIY: kerstdecoratie van groentenpotjes

 1. Jee… zin in de kerst, hahaha wij zijn nu we weer kleintjes hebben eerst weer volop met Sint bezig en een dozijn verjaardagen 😉 Ik denk dat we met Sint bespreken wat we met kerst gaan doen…

  net als vroeger, maar dan eerst nog… ikke jarig op 6 dec. 😉

  X

  Like

 2. Heel leuk, goedkoop en gezellig! Ik ben nog helemaal niet in de kerstmodus, heb er zelfs nog helemaal geen zin in. Ik twijfel nog of ik de kerst decoratie van zolder haal. Gelukkig heb ik nog een maand de tijd om daar over na te denken 🙂

  Like

 3. Zin in Kerst, zeker! En met die leuke potjes die je hier toont, al helemaal. Ik kan ze alleen niet maken zoals jij want ik heb geen potjesgroenten, enkel vers en diepvries (of conserven). Maar geen potjes dus XD

  Like

  1. Haha, ja in het totale aantal potjes die ik maak zitten ook appelmoespotjes en potjes die we gekregen hebben hoor, zó veel groente uit een potje eten we ook niet, vers is veel lekkerder!

   Like

   1. Appelmoes maak ik dus altijd vers, maar ik kan natuurlijk altijd eens in mijn omgeving vragen of er niemand potjes over heeft 😀

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.