Vega-test: groenteburgers

groenteOp Twitter vroeg ik wat er vanavond in de test online moest komen, en de groenteburgers wonnen met een kleine meerderheid. Nou zijn er ontzettend veel groenteburgers, dus hier komt vast nog een deel twee van. Maar bij dezen alvast een aantal burgers die ik geproefd heb.

Vivera – Champignon-PaprikaburgerVivera Bio tofu reepjes, product en prijs van schaal à 200 ...
De eerste keer dat ik deze burger at vond ik hem niet lekker. Ik hou echt van paprika en champignon, maar dat proefde ik in de burger niet terug.
Later kreeg ik hem nog een keer van iemand die niet wist dat ik hem niet lekker vond, en ik denk dat de samenstelling in de tussentijd was veranderd, want de tweede keer vond ik hem wel oke. Nog steeds niet bijzonder, maar zeker niet vies, en ik proefde de champignon en de paprika stukken beter.
★★★☆☆

Sofine – AspergeburgersSoFine Groene Aspergeburgers (2 x 80g) - Prijzen en ...
Ik ben gek op asperges, en deze krokante burgers met groene asperges vond ik dan ook erg lekker. Het korstje er omheen wordt lekker knapperig, en je proeft de asperges goed. Lekker als vleesvervanger bij de aardappelen en groente, maar ik denk dat deze burger ook erg lekker is op een broodje, met een eitje en een beetje aspergesaus.
Helaas is hij op dit moment niet te koop, ik heb me laten vertellen dat hij alleen in de aspergetijd in de winkel te vinden is.
★★★★

Champignon Italiaanse burger

AH – Champignon Gran Formaggio burger
Een burger op basis van champignons, met een beetje kaas voor extra pit. Deze burger smaakt heel erg naar champignons, ik vind hem zelf erg lekker, maar als je niet van champignons houdt is dit geen aanrader. Qua structuur is deze iets zachter en minder stevig dan de meeste burgers, maar ik vond dat niet storend. Ik proefde deze op een broodje, simpel met een gebakken uitje en pittige mayonaise. Dit is intussen echt één van mijn favoriete vleesvervangers.
★★★★★

Vivera – GroenteschijfVegetarische groenteschijf - aanbiedingen en prijzen ...
Een lekkere groenteschijf vol met verschillende groenten. De groenten zijn herkenbaar aanwezig in de schijf, en je proeft ze goed. De maïs geeft een zoete smaak, die uitstekend samengaat met het hartige. Hij is iets minder stevig dan de champignon-paprikaburger, maar heeft evengoed een lekkere bite. Ik vind hem erg lekker als vleesvervanger bij de aardappelen en groente, of op de barbecue.
★★★★

 

 

 

6 gedachtes over “Vega-test: groenteburgers

      1. Ik zal eens even kijken, weet niet of dat het merk is… carre’s met kaas, italiaans met tomaatjes en nog eentje volgens mij… al heel oud. als ze in de aanbieding zijn neem ik ze nog weleens mee.

        Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.