Vega-test: de nieuwe ‘kip’burgers van McDonald’s

veggie-burgers_416_desktopSinds deze week zijn er twee nieuwe vegetarische burgers te koop bij de grote gele M, beide een variant op de bestaande kipburgers. Daar was ik altijd gek op, dus natuurlijk moest ik die proberen, tijd voor een nieuwe vega-test.

Deze week las ik opeens dat de groenteburger van het menu geschrapt zou worden. In plaats daarvan kwamen er twee nieuwe vega ‘kip’burgers bij. Voor de nieuwe burgers ging de McDonalds de samenwerking aan met Valess.
De groenteburger vond ik erg lekker, en ik vind het wel jammer dat deze van het menu verdwenen is. Deze burger was ook vegan, en de nieuwe burgers niet. En hoewel ik zelf genoeg heb aan vega vind ik het jammer dat ze zo een hele doelgroep uitsluiten.
Ik was wel erg benieuwd naar de nieuwe burgers, de kipburgers heb ik altijd erg lekker gevonden. Toen ik ze gisteravond wilde proberen was ik in een filiaal wat te klein was voor de vegetarische producten, maar vanmiddag kon ik ze alsnog proberen. Natuurlijk offerde ik me graag op om ze allebei te proeven, dus in plaats van een menu bestelde ik beide losse burgers.

img_2179Veggie McChicken
Dit is eigenlijk dezelfde burger als de originele McChicken, maar dan met een vegetarische kipburger. Het is een eenvoudige burger met sla en saus op een standaard broodje. Lekker als je niet zo veel trek hebt, of gewoon niet zo houdt van uitgebreide burgers.
★★★★☆

Veggie Homestyle Crispy Chickenimg_2178
Ook deze burger is er ook in een vleesvariant, en deze is bijna hetzelfde. Op de vleesvariant zit ook nog bacon, op de vegetarische natuurlijk niet. Deze burger is iets uitgebreider dan de McChicken, hij heeft een luxer broodje, en naast de burger en sla bevat hij ook rode ui, spicy pimento saus, gekarameliseerde uiencompote en cheddar.
Heerlijk als je meer trek hebt of meer houdt van de luxere burgers.
★★★★★

Beide burgers vind ik een lekkere toevoeging aan het menu. Ik heb wel even getwijfeld of ik niet per ongeluk de vleesvariant had gekregen, zo echt lijken ze. Dus als je eigenlijk gruwelt van dingen die teveel op vlees lijken, dan zijn deze burgers niet geschikt. Maar anders zou ik ze zeker aanraden.

Zijn er vleesvervangers die je graag terugziet in de vega-test? Laat het weten in een reactie!

10 gedachtes over “Vega-test: de nieuwe ‘kip’burgers van McDonald’s

 1. Ik kom eigenlijk alleen bij de McDonald’s voor een McFlurry (eens in de paar maanden). Ooit heb ik gezien hoe die hamburgers er na een jaar uitzien. Ik vertrouw de rest van de producten eigenlijk ook niet 😂 Wel fijn dat ze steeds meer vega hebben bij de grote, gele M!

  Like

 2. Dat van die hamburgers heb ik vaker gehoord ja. Dit zijn gewoon burgers van Valess, die vertrouw ik wel. En ja, voor een gezonde maaltijd moet je hier natuurlijk sowieso niet zijn.

  Like

 3. Eigenlijk best raar dat ze blijkbaar bijna smaken zoals de echte kip (alhoewel, gebruikt McDonald’s niet gewoon allemaal rest materiaal) burgers, als ik er zo over nadenk.

  Like

 4. Ik heb een tijdje terug eens heel diep nagedacht en ben er toen op uitgekomen dat ik in mijn hele leven waarschijnlijk 7x bij McDonald’s heb gegeten. Dat is minder dan eens in de 4 jaar. Goed dat ze vegaburgers hebben, maar ik vind hun burgers gewoon niet lekker… en die van andere fastfoodketens ook niet trouwens.

  Like

 5. Vroeger kon je me bijna wakker maken voor een lekkere kipburger, ook van McD. Maar ik weet niet … of ze hun producten hebben aangepast sinds ik 25 was of dat mijn smaakpapillen veranderd zijn … ik vind er echt niks meer aan. Ik zeg er wel eerlijk bij: ik vind en vond de hamburgers al nooit echt lekker. Echt alleen de kip.
  Weet je dat ik het gewoon niet zou vertrouwen dat ik inderdaad en Valess burger op mijn broodje zou vinden? Ongetwijfeld dat McD echte vega-burgers heeft hoor. Maar weet het personeel dat ook? Maar goed, ik denk dat dit niet aan mij besteed is.
  Maar dit geeft wel aan dat vegetarisch eten steeds meer mainstream is geworden. En dat is op zich dan weer goed nieuws!

  Like

  1. Haha, de vorm is echt anders, de echte kipburgers zijn rond, en deze hebben meer de vorm van een schnitzel, dus het verschil is zeker wel te zien. Daarnaast kwam ik erachter dat sommige filialen ‘te klein’ zijn om vegaproducten te verkopen, want ze worden dus echt ergens anders bereid dan de vleesproducten, zodat ze ook niet met elkaar in aanraking komen.

   Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.