Kerstmis is méér

kerststal-met-figuren-28-cmEen tekst waar ik al een paar dagen mee in mijn hoofd loop als ik aan kerst denk. Het doet me denken aan vroeger, de cd waar dit liedje op staat heb ik grijsgedraaid. Eigenlijk is het een kinderliedje, maar ik vind de tekst zelf heel mooi, en hij geeft goed weer wat kerst voor mij betekent, naast gezelligheid en samenzijn.

Kerstmis is meer dan een boom vol met ballen,
liedjes en slingers en sfeer overal.
Kerstmis is het verhaal van een kindje,
ergens ver weg in en simpele stal.

 Kerstmis is meer dan die kransjes met spikkels,
slagroom, kalkoen en een kerstbrood met spijs
Kerstmis is ook een kind in een voerbak.
Stro en wat doeken; een kindje op reis.

Kerstmis is meer dan gezellige dagen,
vol met cadeautjes en ander genot.
Kerstmis is in Gods vrede geloven
en in dat kind als cadeautje van God.

 Kerstmis is meer dan die brandende kaarsen.
Knus bij elkaar, de gordijnen goed dicht.
Kerstmis is juist het licht voor de wereld.
Dat is de droom van een wereld vol licht.

16 gedachtes over “Kerstmis is méér

  1. Super grappig. Ik las Kerstmis is meer… en het liedje ging verder in mijn hoofd. Meteen erna zie ik de tekst staan. Dit liedje stond ooit op een kerstcd van vroeger. Heb hem grijsgedraait 🙂 jammee genoeg lag ik deze kerst ziek op bed maar het is toch vaste kost om deze cd met mijn moeder keihard mee te zingen. Guilty pleasure. :$ het is idd een mooie tekst

    Like

  2. De tekst is inderdaad geweldig! We vergeten al te gauw waar de kerstgedachte voor staat, hoe christelijk ook, het is een mooie boodschap. Ik mis ze al wanneer ik mensen kerstinkopen zie doen…

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.