Waarom ik Netflix heb opgezegd

indexRuim een jaar geleden ging ik voor mijn gratis maand Netflix omdat ik zo graag 13 Reasons Why wilde kijken. Ik was snel door de afleveringen heen, maar ik vond nog veel meer wat ik wel wilde zien. Ik heb veel gebruik gemaakt van mijn abonnement, toch heb ik het nu opgezegd.

In het begin maakte ik veel gebruik van mijn abonnement. Ik heb veel gekeken, er zitten heel wat uurtjes in. En van die uurtjes heb ik echt genoten, dus dat is helemaal prima. Maar de laatste maanden merkte ik dat er iets veranderde in mijn kijkgedrag. Ik ging steeds minder kijken, en als ik keek dan was dat meestal veel minder lang dan in het begin.
Iedere keer als de abonnementskosten werden afgeschreven schoot het weer even door mijn hoofd, ‘is het nog de moeite waard?’. En iedere keer kwam er weer iets op te staan wat ik toch wel graag wilde zien, dus hield ik het aan.
Tot ik een paar weken geleden opeens besefte dat ik de site al tijden niet meer geopend had. Ik was begonnen met het tweede seizoen van 13 Reasons Why, en hoe zeer de serie me ook boeide, en hoe graag ik ook wilde weten hoe het verder zou gaan, ik had er gewoon geen zin meer in. Waar ik eerst makkelijk drie of meer afleveringen op een avond keek was ik nu blij dat er een voorbij was en ik hem weer uit ‘mocht’ zetten. Ik ben tot halverwege aflevering drie gekomen, ik lees het boek wel.
En dat ligt niet aan de serie hoor, maar echt aan mij. Ik merk dat ik geen zin meer heb om avond aan avond naar zo’n scherm te turen. Ik overwoog om het maar op te zeggen, zonde van het geld toch?
Nadat ik me dit gerealiseerd had stelde ik mezelf de vraag of dit nog de moeite waard was. Na een paar dagen twijfelen wist ik het zeker. Ik heb Netflix nog één keer geopend, om te kijken wanneer ik ook al weer voor het laatst gekeken heb en om mijn abonnement op te zeggen. Het was toen twee weken geleden dat ik voor het laatst keek. Gisteren was de laatste dag van mijn abonnement. Tussen het moment van opzeggen en gisteren zat nog eens bijna twee weken, en ik heb het geen moment gemist.
Acht euro per maand kost me de kop niet, maar betalen voor iets wat ik niet meer gebruik is zonde. Daar kan ik wel wat leukers mee doen. En als er nog eens iets verschijnt wat ik echt wil zien, dan kan ik zo weer een maand aansluiten.

Heb jij Netflix?

10 gedachtes over “Waarom ik Netflix heb opgezegd

 1. Ja, ik heb het en denk ook nog wel dat het de moeite waard is. Naast dat ik altijd wel 2 of 3 series heb die ik volg, vind ik het ook fijn om op een luie zondagavond een filmpje te kunnen kijken. Vroeger waren we lid van de videotheek en toen die weg ging (en we nog geen netflix hadden), miste ik dat echt. Maar snap jou keuze heel goed. Als je het niet gebruikt is het inderdaad zonde van je geld.

  Like

 2. Wij hebben ook Netflix, maar ik gebruik het ook niet. Mijn Lief daarentegen wel. Hij kijkt graag naar series in zijn vrije uurtjes. Ik geef liever geld uit aan een boek 😂

  Like

 3. Nee ik heb geen netflix en zolang ik niet aan de bank of bed gekluisterd ben gaat dat er niet komen ook. Om de simpele reden dat ik al te veel naar schermen aan het turen ben. Ik ga liever naar buiten of lees een goed boek. Zoonlief is er wel helemaal happy mee. Die heeft dus zijn eigen abonnement.

  Like

 4. Nee, ik heb geen Netflix. Wij hebben geen smart tv, dus via de tv kijken is veel gedoe en via mijn laptop kijken zorgt voor nek- en hoofdpijn. Mogelijk probeer ik het eens als ik op mezelf woon, maar ik ben sowieso meer een lezer, dus misschien ook niet.

  Like

 5. Wij hebben ook Netflix, met dit weer kijk ik sowieso veel minder tv en dus ook maar heel weinig Netflix. Toch verheug ik me alweer op de koude avonden met series zonder reclame 🙂

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.