App: Sonus Island

kgguRegelmatig neem ik me voor om meer te doen met mindfullness en meditatie. Ik weet hoe fijn het is, en wat voor goeds het met me doet, en toch komt het er vaak niet van. Toen ik de oproep zag voor testers van de app Sonus Island hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Dat was iets voor mij!

In de App Store wordt de app omschreven als “de perfecte app om mee te ontspannen, te focussen en om beter te slapen. Luister naar het rustgevende geluid van golven aan de kust, relax terwijl je luistert naar het meditatieve geluid van walvissen onder water of val in slaap op het strand onder de sterrenhemel.” 
Dat klinkt goed toch? De basis van de app is gratis toegankelijk, je krijgt dan twee landschappen, waarvan één geleide meditatie. Om het hele eiland toegankelijk te maken betaal je eenmalig € 4,49, je hebt dan tien landschappen waarvan drie geleide meditaties. Om goed te kunnen testen heb ik mijn toegang tot het volledige eiland gekregen.
De geleide meditaties zijn in het Engels gesproken. Op de achtergrond hoor je rustgevende natuurgeluiden. Wat ik erg prettig vind is dat je zelf de balans kunt instellen tussen de natuurgeluiden en de stem.
De landschappen geven alleen de geluiden, wat erg fijn is om te ontspannen of om bij in slaap te vallen. Ieder landschap heeft andere geluiden, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor strandgeluiden, of vogelgeluiden. Je kunt een timer instellen, bijvoorbeeld drie of tien minuten.
Sonus Island is een eenvoudige app, ook in het gebruik. Simpel, maar meer is ook niet nodig om lekker te kunnen ontspannen. Vooral de geleide meditaties vind ik erg prettig, ik merk dat ik daarmee minder snel afdwaal. Maar ook de ontspannende achtergrondgeluiden zijn erg prettig.
Sonus Island is op dit moment helaas alleen beschikbaar voor Apple gebruikers.

gekregen

4 gedachtes over “App: Sonus Island

  1. Wie weet wie weet. Ik ben voorstander van geleide meditaties. Dan blijf ik wat meer bij de les zeg maar. weet alleen nog niet of ik er dat geld voor over hem. Op Youtube staan er nl ook zat.

    Like

  2. Jammer dat het alleen voor apples is. Gelukkig zijn er veel andere mogelijkheden om te mediteren. Mijn gelukje is dat ik in 30 seconden in slaap kan vallen, dus meditatie sessies eindigen bij mij vaak in een dutje van 10 minuten. Ook heerlijk. 😉

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.