Ik stop ermee

ffefwsdNee, geen zorgen, ik ga niet stoppen met bloggen. Schrok je? Er zijn wel een aantal andere dingen waar ik mee zou willen stoppen, en deze challenge daagt je uit om daar over na te denken. Doe je ook mee?

Ik kwam deze challenge tegen bij Sophie, en hij is bedacht door Prince EA. Mooi account trouwens, ik kende hem nog niet, maar hij plaatst regelmatig inspirerende video’s en motiverende quotes. Met de #IQUITCHALLENGE daagt hij je uit om na te denken over waar jij mee zou willen stoppen.

♥ I QUIT… me druk maken om wat andere mensen van me denken
Iets wat ik het grootste deel van mijn leven wel gedaan heb. Iets wat ik ook op jonge leeftijd al geleerd heb. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Niet teveel opvallen, straks denken mensen dat je een beetje raar bent. Kijk uit met wat je zegt, misschien zeg je iets verkeerds. Maar weet je? Nou en! De enige die iedere dag met jou moet leven ben je zelf. Mensen die je niet accepteren om wie je bent moet je sowieso niet in je leven willen. Those who matter don’t mind, those who mind don’t matter.
Nou is dit wel iets waar ik me in de loop der jaren steeds minder druk om ben gaan maken hoor. Maar iets wat er zo lang in heeft gezeten is er niet zomaar uit, en soms betrap ik mezelf hier nog steeds op.

♥ I QUIT… dieren eten
Ik eet mijn honden en konijnen ook niet op, waarom een ander dier wel? Waar ligt die grens? Waar ik sinds vorig jaar eigenlijk al bijna geen vlees meer eet wil ik er dit jaar eigenlijk nog helemaal mee gaan stoppen. Wat voor fantastisch leven een dier ook heeft gehad, geen enkel dier wil dood. En waarom zou er een dier moeten sterven omdat ik dat zo lekker vind?

♥ I QUIT… proberen te voldoen aan de verwachtingen van anderen
In lijn met bovenstaande, het is niet mogelijk om iedereen om je heen tevreden te houden. Ik was, en ben nog steeds wel, een pleaser, het liefst zou ik het iedereen naar de zin maken en niemand teleurstellen. Onmogelijk. Gelukkig lukt het me tegenwoordig best goed om nee te zeggen en voor mezelf te kiezen. Nee zeggen tegen iets wat je niet wil is eigenlijk ja zeggen tegen jezelf. Met die gedachte is het al een stuk makkelijker. Dat hoeft niet in het groot, het kan al in het klein.

♥ I QUIT… slecht voor mijn lichaam zorgen
Daarmee ben ik gelukkig al op de goede weg hoor. Met een geschiedenis van een eetverslaving, diëten en jojo-en, tijden van inactiviteit of juist sporten als een kip zonder kop, ik kan niet zeggen dat ik mijn hele leven goed voor mijn lichaam ben geweest. Maar nu durf ik te zeggen dat het in balans is. Een gezond eetpatroon met af en toe ook iets wat minder gezond is. Sporten op een gezonde manier, weten waar ik mee bezig ben in plaats van zomaar wat te doen. Het is goed zo, maar ik wil nooit meer terug naar hoe ik vroeger met mijn lichaam omgegaan ben.

♥ I QUIT… altijd gelijk willen hebben
Ja, echt, ik ben regelmatig zo’n irritant iemand die graag het laatste woord wil hebben. Maar in de meeste gevallen is het de discussie gewoon niet waard. Dan heb ik gelijk, en dan? Het geeft totaal geen voldoening, integendeel eigenlijk.
Kleine toevoeging naar aanleiding van de reactie van Daenelia: ik bedoel hiermee dus absoluut niet dat ik niet meer voor mijn mening uit zal komen of altijd zwijgend wil toestemmen. Ik blijf gerust mijn mond opentrekken als het gaat over dingen die er echt toe doen en waar ik echt voor sta. Waar het mij in dit punt om gaat is echt dat irritante trekje om te discussieren om, eigenlijk, niks, om gelijk te krijgen, ook als ik dat niet heb of als we beide gelijk hebben. Dat je er met veel moeite een niet-overtuigde ‘oke, je hebt gelijk’ uit krijgt en je daarna eigenlijk hartstikke belachelijk voelt omdat het nergens op slaat. Dat betweterige, altijd het laatste woord willen hebben. Dat is waar ik graag mee wil stoppen.

 

 

11 gedachtes over “Ik stop ermee

 1. Ah allemaal wel goede stoppertjes. De laatste vind ik nog de beste eigenlijk. Leren te zwijgen heel belangrijk.
  Dat pleasen dat is niet goed inderdaad, ga je slecht van in je vel zitten en ga je van vreten of andere dingen doen. Je slaat uit je lood. Gewoon zoveel mogelijk bij jezelf blijven. Niemand die het wat kan schelen. Dat ook.
  Mogen we ook op ze Nederlands ergens mee stoppen. Ik moet meteen aan die bucket list denken. Goh, kan iedereen daar eens mee stoppen!!! haha

  Like

 2. Haha leuke challenge. Ik ga er eens goed over nadenken, misschien dat ik ‘m ook blog.
  Waar ik mee moet stoppen; onzeker zijn, twijfels hebben over mijn kunnen. Dat is een ding wat zeker is.

  Like

 3. Dat laatste, denk daar nog even goed over na. Zwijgen is ook toestemmen. Als je geen gas terug geeft bij zaken die er echt toe doen, loop je het risico dat mensen er met de waarheid vandoor gaan. Neem niet aan dat wat gezegd moet worden dan wel door een ander gezegd wordt. De tijd dat vrouwen vooral hun mond moesten houden is voorbij. Hou je rug recht en kom voor je mening uit!n 🙂

  Like

  1. Hmm, ja nu je dit zegt denk ik dat ik het misschien niet helemaal duidelijk geformuleerd heb, dat is namelijk helemaal niet wat ik bedoel. Voor mijn mening uitkomen zal ik zeker doen, en ik had het ook niet per se over mijn mond houden. Wat ik vooral bedoelde was dat irritante trekje om altijd het laatste woord te willen hebben. Discussie om niks, om kleinigheidjes. Gelijk willen krijgen, ook als ik gewoon ongelijk heb. Of als we allebei gelijk hebben vanuit ons eigen perspectief. Of als we het gewoon eens zijn maar andere woorden gebruiken. Dan krijg ik na te veel discussie met veel moeite mijn gelijk, maar achteraf voel ik me rot omdat het gewoon nergens op slaat.
   Dingen waar ik echt voor sta, die er echt toe doen, daar zal ik zeker niet over zwijgen 🙂
   Ik zal het stukje ook even verduidelijken

   Like

 4. Wat andere van me denken zal me al jaren een worst wezen, dat boeit me echt helemaal niet 😀 Behalve mijn werkgever dan, wil graag dat hij tevreden is 😉 Verwachtingen van andere en daar aan voldoen valt voor mij een beetje onder hetzelfde, gewoon doen waar je zelf happy van word 🙂

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.