Sporten bij Curves

1200px-curves_fitness_logo-svgOp de Gezondheidsbeurs heb ik een bon gekregen waarmee ik een maand gratis mag sporten bij Curves. Ik ben daar nu bijna twee weken mee bezig, en eigenlijk bevalt het erg goed.

Curves is eigenlijk een sportschool speciaal voor vrouwen. Zonder spiegels, zonder opgepompte spierbundels, maar met begeleiding en andere vrouwen. Iedereen is welkom, alle leeftijden, alle niveaus.
De training bestaat uit een combinatie van cardio en krachttraining in dertig minuten. De toestellen werken met hydraulische weerstand, en ze passen zich automatisch aan aan je inspanning. Je hoeft dus niet steeds het gewicht aan te passen en iedereen kan trainen op haar eigen niveau.
Vanuit Curves wordt je persoonlijk begeleid en gemotiveerd door de trainers die er altijd aanwezig zijn. Je krijgt een figuuranalyse en er worden metingen gedaan, zodat je je vooruitgang kan zien.
Sommige filialen hebben naast het standaard fitnessrondje nog iets extra’s. Bij ons kun je bijvoorbeeld een les steps of bootcamp volgen, en je kunt voor ā‚¬ 2,50 gaan sporten bij Jumping Fitness. Die hoort er eigenlijk niet bij, maar omdat ze in hetzelfde pand zitten hebben ze een leuke samenwerking. Ook gaat er bijvoorbeeld een groepje meedoen met de Marikenloop.
Ik ben nu dus een kleine twee weken bezig met het sporten, en het eerste wat me opviel was het warme bad waarin ik terecht gekomen ben. Vanaf de eerste keer dat ik binnenkwam ben ik behandeld als een volwaardig lid, werd ik betrokken bij de verschillende lessen en leek het alsof ik er al jaren rondliep. De sfeer is fantastisch.
Ik heb intussen een aantal keer het fitnessrondje gedaan, en ik ben twee keer bij de bootcamples geweest. Die laatste is pittig, maar erg lekker.
De apparaten vind ik erg prettig om mee te werken. Omdat ze zich aanpassen naar je eigen inspanning hoef je geen rekening te houden met het gewicht, en hoef je niets aan te passen voordat je begint. Met het digitale coachingssysteem wordt je gemotiveerd om harder te werken en je vooruitgang per spiergroep wordt bijgehouden. Na afloop kun je de resultaten van je training bekijken door je kaartje uit te lezen.
Wat ik ook erg prettig vind is dat je op je eigen niveau kan trainen, en dat het daarmee voor iedereen geschikt is. De lessen zijn een leuke aanvulling op de circuittraining, en je kan zo veel komen als je wil. En de persoonlijke begeleiding en coaching die je krijgt maakt het wat mij betreft af. Ik ben eerder lid geweest van een sportschool, maar daar moest je het, naast de groepslessen, toch vooral maar zelf uitzoeken.
Tot nu toe bevalt het dus erg goed, en ik overweeg dan ook serieus om lid te blijven.

Heb jij sportschool ervaring?

6 gedachtes over “Sporten bij Curves

 1. Echt: altijd als ik op jouw blog kom dan breng je me op blogpost ideeĆ«n! Ik ga je gewoon permanent als inspiratie aangeven šŸ™‚
  Ik hou ook niet zo van sportscholen in het algemeen. Maar … ik zou er zelf niet voor kiezen om naar een specifieke vrouwensportschool te gaan. En zeker niet eentje zonder spiegels. Ten eerste vind ik dat mannen er maar eens aan moeten wennen dat vrouwen ook sporten en dat daar ruimte voor moet zijn. Ten tweede denk ik dat spiegels je enorm helpen met de juiste houding en beweging, zeker als je nog niet veel bewogen hebt.
  Zelf ben ik door mijn gozer’s vooruitgang begonnen bij een sport-‘studio’ van een personal trainer. Dat is 45 minuten trainen, 15 minuten kletsen en begeleiding. We waren eerst apart begonnen, nu sporten we saampjes. En de trainer is een kei in het bedenken van oefeningen die we samen kunnen doen. Ik sport dus samen met een man. En dat is ontzettend fijn, voor mij.

  Like

  1. Haha, leuk om te lezen dat ik zo inspirerend ben šŸ˜‰
   Persoonlijk heb ik ook niet zo’n moeite met spiegels hoor, maar kan me voorstellen dat anderen dat wel hebben. Wat betreft je houding en beweging, daar word je dus echt in begeleid.
   Die begeleiding vind ik een groot pluspunt hier, beter dan in het diepe gegooid worden en alles zelf moeten uitzoeken. Je wordt echt goed geholpen.

   Geliked door 1 persoon

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.