Tip: Ecologische huishoudproducten

dageasdEerder dit jaar won ik via Inge een pakket met ecologische huishoudproducten. Ik was al steeds meer bezig met duurzaamheid, maar aan mijn schoonmaakmiddelen had ik nog niet eerder gedacht. Ik was dus erg blij met dit pakketje, wat me kennis liet maken met deze groene producten voor in huis.

In het pakket wat ik mocht ontvangen zaten vijf producten: een fles afwasmiddel en allesreiniger van het merk Frosch, badkamerreiniger en wasverzachter van het merk Ecover en ontkalker van het merk Bio Right.
Deze milieubewuste producten zijn vegan en worden niet getest op dieren, en daar word ik in ieder geval heel blij van.
Inmiddels heb ik alles een tijdje kunnen proberen en ik laat jullie graag weten wat ik er van vind.

974165Frosch afwasmiddel Sensitive Vitamine
Dit afwasmiddel is speciaal voor mensen met een gevoelige huid. Het afwasmiddel bevat geen parfum, kleurstoffen of bewaarstoffen. Er is provitamine B5 toegevoegd, wat de huid beschermt tegen uitdrogen. De fles is 100% recyclebaar en bestaat voor 98% uit gerecycled materiaal.
We hebben gelukkig een vaatwasser, dus zo veel afwasmiddel gebruik ik niet. Maar deze is erg prettig in gebruik, de afwas wordt goed schoon en je hebt maar een klein beetje nodig voor een goed resultaat.

frosch-allesreinigerFrosch allesreiniger Green Lemon
Ik hou van frisse citrusgeuren bij schoonmaakmiddelen, en deze allesreiniger stelt daarin niet teleur. De oppervlakteactieve stoffen zijn plantaardig en grotendeels biologisch afbreekbaar. De fles is volledig recyclebaar.
Nog een product waar ik erg blij mee ben. Het maakt goed schoon, ruikt fris en is niet giftig of chemisch. Zeker een aanrader, ik heb al een nieuwe gekocht.

 

wasverzachter-flowers-1lEcover wasverzachter
Deze wasverzachter is op basis van plantaardige en minerale ingrediënten. De fles bestaat voor 75% uit ‘plantplastic’ (plastic gemaakt van suikerriet) en voor 25% uit gerecycled kunststof. De fles is volledig recyclebaar.
Wasverzachter gebruiken we eigenlijk nooit. Mijn ouders gebruiken het niet en ook Lief vindt het onzin. En na een vervelende ervaring met wasverzachter is hij bang dat hij er niet tegen kan. Ik heb hem nog niet kunnen overtuigen om deze te proberen, maar ik gebruik zelf wel eens een beetje als er alleen was van mij in de machine zit. Het voelt echt een beetje als een luxeproduct, ook omdat ik het niet gewend ben, maar ik vind het heerlijk. Fijn product, maar omdat het zo weinig gebruikt wordt zou ik het zelf niet kopen.

ahi_434d50323338343738_1_lowres_jpgEcover badkamerreiniger
Een badkamerreiniger zonder agressieve chemicaliën. Dit product is biologisch afbreekbaar en ruikt fris. Ook deze verpakking bestaat voor 75% uit plantplastic en 25% uit gerecycled kunststof, en is volledig recyclebaar.
Ook deze vind ik erg prettig, hij maakt goed schoon en is gemakkelijk in gebruik. Een goed alternatief voor de chemische badkamerreinigers, dus deze koop ik ook zeker nog een keer.

952921Bio Right ontkalker
De ontkalker heeft geen chemische hoofdbestanddelen of conserveringsmiddelen, is op natuurlijke basis en niet schadelijk voor mens, dier en milieu. Over de verpakking heb ik helaas geen informatie kunnen vinden.
Goed schoonmaken doet hij wel, zeker een aanrader.

 

6 gedachtes over “Tip: Ecologische huishoudproducten

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.