Lange Saunanacht in Sauna Embricana (DE)

01_Logo_Sauna_Embricana_RGB_positivAfgelopen vrijdag was het ‘Lange Saunanacht’ bij Sauna Embricana, vlak over de grens bij Emmerich Am Rhein. Een extra lange avond met diverse opgietingen en behandelingen, die in het teken stonden van tegenstellingen. Van Sauna Embricana mocht ik hierbij zijn om te genieten van deze Lange Saunanacht.

Tegen half acht in de avond kwamen we aan bij de sauna. Met de TomTom was het goed te vinden, en we waren er zo.
Natuurlijk gingen we eerst een rondje op verkenning, we waren er tenslotte allebei nog nooit eerder geweest. Sauna Embricana is een mooie, kleinschalige sauna met een gezellige uitstraling. Er zijn verschillende sauna’s, rustruimtes en douches (mijn favoriet was de douche waarmee je een tropische storm kon nabootsen), een zwembad en een Turks stoombad. Een deel was binnen en een deel was buiten. Daarnaast brandde er buiten een gezellige vuurschaal om je aan op te warmen, want het was nog best fris in de avond.

aussenbereich_05
sauna-embricana.de

Maar de Lange Saunanacht stond natuurlijk vooral in het teken van de opgietingen en de behandelingen in het stoombad. Ik ga altijd graag naar opgietingen, dus ik was natuurlijk erg benieuwd wat ze ervan zouden gaan maken. Het thema van de eerste opgieting waar we naar toe gingen was ‘Jong & Oud’. Ik had geen idee hoe dit verwerkt kon worden, maar dat werd al snel duidelijk. De opgieting werd verzorgd door twee dames, één verkleed als kind en één als bejaarde. Onder het genot van nostalgische muziek (Heidi, Maya de Bij en andere dingen van vroeger) werd de opgieting gedaan, terwijl ze ondertussen een soort showtje opvoerden. Leuk om een keer mee te maken, we hebben er wel om moeten lachen.
Na de eerste opgieting besloten we om een hapje te gaan eten. We zijn bijna meteen vertrokken toen ik uit mijn werk kwam, dus echt gegeten hadden we nog niet, en we hadden behoorlijke trek. We bestelden allebei een schnitzel menu, met warme groenten, gebakken champignons, frietjes en salade. En wat een volle borden, voor weinig geld, we kregen het bijna niet op, en het smaakte erg goed.

innenbereich_04
sauna-embricana.de

Na het eten hebben we nog even gebruik gemaakt van verschillende sauna’s, en daarna was het tijd voor een tweede opgieting, ‘Vuur & Ijs’. Dit was sowieso één van mijn favoriete opgietingen ooit. We kregen een koud oogmasker, wat het gebeuren extra intens maakte omdat je niks kon zien. Ik probeer wel vaker mijn ogen dicht te houden, maar mijn nieuwsgierigheid wint het dan toch. Het masker loste dat ‘probleem’ alvast op. Daarbij was de tegenstelling tussen het koude masker en de hete opgieting erg lekker, en er werd als klap op de vuurpijl fijne muziek bij gedraaid. Alles bij elkaar een topcombinatie.
Als laatste deden we nog mee met een behandeling in het stoombad. We kregen een kuipje ijsgel mee om ons mee in te smeren terwijl we in het warme stoombad zaten. Ik was eerst wat sceptisch, er gebeurde helemaal niets! Maar na een paar minuten werd duidelijk wat de bedoeling was, we kregen het ijskoud van dat spul. Zo zaten we daar met z’n allen te klappertanden in het warme stoombad. Na tien minuten werden we opgehaald, en konden we douchen. Maar buiten het stoombad was het helemaal ijskoud, dus doken we toch weer een sauna in tot de ijsgel was uitgewerkt. Ik vond het een aparte ervaring, maar ik weet niet of ik dit snel nog een keer zou doen. Het is ook niet helemaal duidelijk geworden waar het precies goed voor is.
Na deze behandeling hebben we nog even genoten van een douche en het scrubzout wat daar te vinden was, en daarna was het al weer tijd om naar huis te gaan. We hebben genoten van de Lange Saunanacht, en dit was zeker voor herhaling vatbaar. embricana

 

9974

9 gedachtes over “Lange Saunanacht in Sauna Embricana (DE)

      1. he, ik dacht dat dat er in stond, tot 1 uur ’s nachts duurde het. Sfeer was erg gezellig, maar ik heb eigenlijk nog nooit anders meegemaakt in sauna’s.

        Geliked door 1 persoon

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.