Dingen die ik vroeger droeg

Tja, de mode door de jaren heen veranderd steeds, en gelukkig maar. Ik denk dat iedereen vroeger wel eens dingen gedragen heeft waar je jezelf absoluut niet meer in ziet lopen. Sommige dingen zou ik echt nooit meer aantrekken.

Bloemetjesjurkjes
We beginnen even bij mijn kinderjaren. Ik droeg eigenlijk nooit jurkjes of rokjes, behalve op zon- en feestdagen. Mijn favoriet was geloof ik een zwart jurkje, met een kraagje, linten en verschillende lagen ‘onderrok’ zodat hij lekker wijd uitliep. En natuurlijk een maillot eronder, met zwarte lakschoentjes.
Toen natuurlijk fantastisch, tegenwoordig zou ik dat niemand meer aantrekken. Niet dat het nog ergens verkocht wordt, voor zover ik weet. Ik heb er geen foto’s van, maar misschien kun je je een voorstelling maken bij de omschrijving. De linten kwamen trouwens ook regelmatig terug in mijn haar.

Plateauzolen
Spice Girl schoenen! We gaan naar einde basisschool, iedereen had zulke schoenen met hoge zolen, en ik wilde ze natuurlijk ook. Mijn ouders dachten dat ze slecht voor mijn voeten en benen waren, dus ik kreeg ze niet.
Ik weet niet hoe lang ik heb moeten zeuren en smeken, maar uiteindelijk werd ik verrast met een grote schoenendoos met een paar zwarte plateauschoenen, eindelijk. Ik geloof dat ze terug beginnen te komen, maar ik kan me niet meer voorstellen waarom ik ze nou zo geweldig vond.

Tuinbroeken
Nog iets later, brugklas. En trouwens op de basisschool ook, met roze streepjes. Maar in de brugklas dus ook. Ik heb overigens niks tegen tuinbroeken, ook iets wat weer terug is. Bij sommige mensen vind ik het hartstikke goed staan, maar zelf zou ik het niet meer doen.

De harige trui
Wie kent hem nog? Als je hem oppakte leek het een kindermaatje, maar een rek dat er in zat! Het was één van mijn favoriete kledingstukken vanaf de brugklas. En wat vond iedereen hem geweldig. Hij was dan wel in de mode, maar ik had de leukste kleur van de klas.
Hoewel ik hem nu niet verschrikkelijk vind zou ik hem toch niet meer aantrekken. Daarvoor is mijn voorgevel te veel gegroeid.

Topjes met spaghettibandjes
Nog zoiets waar ik heel lang om heb moeten zeuren voordat ik het kreeg, ik vond het leuk voor in de zomer en voor op feestjes. Nu snap ik wel waarom ik het eerst niet mocht, het is toch geen gezicht? Ja, ik draag ze nog wel eens. In huis, op een vrije dag, als ik nergens naar toe hoef.

En waar sportte ik in?

Nou zo sportief was ik vroeger niet, maar we hadden natuurlijk wel gymlessen op school. Op de basisschool begon het met een gympakje, zo’n soort badpak met mouwen maar dan om in te gymmen. Toen ik wat ouder werd droeg ik een fietsbroekje met een wijd t-shirt.
Maar zeker op de middelbare school gingen we wel eens buiten gymmen, en dan was het soms te koud voor een korte broek en t-shirt. Of we hadden een sportdag en je moest iets meenemen om aan te trekken als je niks deed.
En ja, het is een beetje genant, en echt wel een plaatje waardig. Dit is een verkleedpakje, maar hier had het wel iets van weg. Ik had een paarse.

 

Wat droeg jij vroeger, waar je jezelf nu echt niet meer in ziet lopen?

9974

9 gedachtes over “Dingen die ik vroeger droeg

 1. Ik ben nog steeds gek op plateau zolen. Maar dan die variant dat ze alternatief en goth zijn. Niet dat in felle Spice Girls kleuren ofzo. Ik vond ze vroeger te gek en nu nog steeds.

  Like

 2. je somt heel veel op wat mijn dochter oook droeg en mode komt altijd terug, ik heb dus als peuter zelfs al een tuinbroek gehad, of dat model in ribfluweel was in, zijn ook best wat foto’s van, hahahaha Maar in de eighties de tuinbroek en dan van spijkerstof, dat was een must!

  De spice girls schoenen, dochter had spierwitte, pfffffffffff en echt na een half uur buiten spelen hingen de vellen er al aan van de hoge stoeprand hier, hahahaha dan baal je echt hoor, als moeder 😉

  De harige trui, ik heb er twee in de kast, zitten heerlijk! maar toen? Ook voor dochter, mijn figuur was daar iets te groot voor destijds, nu gewoon lekker en zitten ze ook beter. Lekker lang en warm! Ze zijn weer in!

  X

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.