#30DayBlogChallenge: mijn favoriete kinderboek

imageZoals de meesten van jullie waarschijnlijk wel weten lees ik graag en veel. En dat is niets nieuws, ik kon al vroeg lezen, en zodra ik het kon verslond ik boeken. Ik heb altijd veel gelezen, en natuurlijk heb ik een aantal favorieten uit mijn kindertijd.

Annie M.G. Schmidt – Niet echt één favoriet, maar ik was gek op de boeken van Annie M.G. Schmidt. Als ik er één moet kiezen dan denk ik dat Pluk van de Petteflet mijn absolute favoriet is, op de voet gevolgd door Jip en Janneke. Maar ook de andere boeken heb ik met veel plezier gelezen.

W. G. van der Hulst – Ook niet echt één boek. In de kerk kregen we altijd een kerstpakketje met een boekje van deze schrijver. Het waren maar dunne boekjes en ze waren snel uit, maar ik heb er altijd van genoten.

De liefste poes van de wereld van Dolf Verroen en Jet Boeke – Grappig, ik ben me er eigenlijk nooit bewust van geweest dat Jet Boeke de co-auteur was. Ach, daar lette ik ook helemaal niet op toen ik die leeftijd had natuurlijk, ik ging voor het verhaal. En dit verhaal heb ik denk ik tientallen keren gelezen, zo leuk vond ik het. Ik kan me het verhaal dan ook nog goed herinneren.

Wat was jouw favoriete kinderboek?

9974

5 gedachtes over “#30DayBlogChallenge: mijn favoriete kinderboek

  1. Heel klein: Floddertje, hahaha die staat dan ook in de kast, toen ik zelf een dochter kreeg, was dat 1 van de eerste boeken die ik kocht!

    En ook nog kleiner? Rupsje Nooitgenoeg, die is toevallig in mijn geboortejaar uit gekomen ongeveer of een jaartje eerder, kortom… die staat ook in de kast sinds mijn dochter er is, een hele mooie reden om weer kinderboeken te kunnen kopen, kan altijd natuurlijk, maar nu… hahahaha

    Wat ouder: De brief voor de Koning, door de juf ooit voorgelezen in de klas, 5de klas, nu groep 7 geloof ik… En ik zocht hem uit in de kinderboekenweek en had het boek eerder uit dan de juf met voorlezen, hahaha

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.