Gelezen: Nederland volgens Youp van Youp van ’t Hek

9200000010836728Youp van ’t Hek biedt de lezer een blik op ons land zoals hij dat alleen kan: scherpzinnig en met veel humor. Sinds 1988 is hij verreweg de meest gelezen columnist van Nederland. Van ’t Hek verwoordt al jarenlang een mening waarmee hij evenveel vrienden als vijanden maakt. Soms met knipoog en soms met de botte bijl. ‘Gouden tijden, zwarte bladzijden’ is het thema van de boekenweek van 2013; een kolfje naar de hand van de grootmeester, die het kritisch volgen van Nederland en de Nederlanders tot zijn levensmissie heeft gemaakt. Zullen we het dan nooit leren? Nederland volgens Youp is een selectie uit alle columnbundels en laat zien wat er is geweest en wat onveranderd blijft.

Ik kwam Nederland volgens Youp tegen in de Vakantiebieb en als Youp-fan kon ik hem natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan.
Het boek bevat een verzameling van colums uit verschillende bundels, veel wat oudere, maar ook wat meer recente. Erg leuk om te lezen, maar wel jammer dat ik als jonkie de oudste columns niet altijd meteen kon plaatsen. Maar dat is natuurlijk wel een beetje te verwachten.
Het voordeel van een columnbundel is dat het lekker weg leest voor tussendoor. Na een paar bladzijden ben je klaar en kun je kiezen of je naar de volgende column gaat of even iets anders gaat doen. Geen cliffhangers en dat is af en toe best fijn.
Nadeel is dat het echt een verzameling is, veel dingen had ik dus al eens gehoord of gelezen in één van zijn andere bundels.
Al met al is het geen must-read, maar zeker leuk en grappig als je er van houdt. En natuurlijk hoorde ik continu Youp’s stem in mijn hoofd bij het lezen.

Dit is geen gesponsorde post, met het schrijven van dit artikel verdien ik niets. Mocht je het boek willen bestellen zou ik het wel erg waarderen als je dit zou willen doen via één van de links in het artikel. Op die manier verdien ik een klein bedrag aan je aankoop, zonder dat het jou extra geld kost.

9974

2 gedachtes over “Gelezen: Nederland volgens Youp van Youp van ’t Hek

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.