30DayBlogChallenge: Mijn drie beste en slechtste gewoontes en eigenschappen

imageIedereen heeft goede en slechte gewoontes. Als je van jezelf weet wat je sterke en minder sterke punten zijn dan kun je daarmee aan de slag om het beste uit jezelf te halen. Gek genoeg vind ik het op een rijtje zetten van mijn slechtste gewoontes een stuk makkelijker dan het lijstje van mijn beste gewoontes.

Mijn slechtste gewoontes en eigenschappen:
1. Ik ga te laat naar bed. Ik neem me zo vaak voor om eerder naar bed te gaan en een langere nacht te maken, maar het wil me meestal gewoon niet lukken. En de volgende ochtend heb ik spijt hoor.
2. Ik ben eigenwijs. En ik kan nogal drammen als ik overtuigd ben van mijn gelijk. Waarna ik er regelmatig achter kom dat het idee van de ander achteraf tóch beter was.
3. Ik laat mijn troep te lang liggen. Kleding die uit de was komt? Zo veel kleding heb ik op het moment niet, die stapel krimpt vanzelf als ik er iedere dag iets tussenuit haal om aan te trekken. Ja, ik kan best slordig zijn wat dat betreft.

Mijn beste gewoontes:
1. Ik geef niet op. Als ik iets wil bereiken dan ga ik daarvoor, hoeveel mislukkingen ik daar ook voor nodig heb. Soms met pieken en dalen, maar opgeven zal ik niet.
2. Ik kan goed luisteren.
3. Ik ben zorgzaam en lief. Soms iets té zelfs, dan denk ik eerst aan een ander en gaat dat ten koste van mezelf. Hoewel ik het iets voor een ander overhebben een mooie eigenschap vind, zeker nu dat tegenwoordig soms ver te zoeken is, moet ik wel uitkijken dat ik mezelf niet voorbij loop. Maar dat gaat steeds beter hoor, ik leer het nog wel.

Wat is jouw beste en slechtste eigenschap of gewoonte?

9974

12 gedachtes over “30DayBlogChallenge: Mijn drie beste en slechtste gewoontes en eigenschappen

 1. Leuk om te lezen! Ook bij mij is dat laat naar bed gaan een puntje. Elke dag weer probeer ik er voor 10 uur in te liggen, maar het lukt vaak niet helaas. En gezien dat mijn wekker al om 5 uur gaat is dat gewoon niet zo fijn…

  Like

 2. Mijn meest slechte eigenschap is mijn eetgewoonte, eens per dag vaak, en dat kan dan best veel zijn, het moet natuurlijk om de 2 uur zijn of worden het liefst vanaf dat ik wakker word 😉

  Mijn beste eigenschap? Commitment, omdat ik vandaag toevallig gewerkt heb ook, zeg ik er even bij, dat ik zelfs als vrijwilligster mij ontzettend verantwoordelijk voel dat ik mij aan de afspraken hou van er te zijn, en dat ik mij ronduit kut voel als ik af moet bellen of mailen omdat ik ziek ben bijv. 😉 Dat word begrepen maar dat is iets in mij, een goede eigenschap denk ik dan maar, zeer betrouwbaar dus! Wat doorzet naar privé ook natuurlijk, afspraak is afspraak, er kan altijd wat gebeuren, maar liever dat het gewoon loopt.

  X

  Like

 3. wat grappig dat zijn precies mijn slechte eigenschappen..
  Ik kan echt drammen, en dat had ik eerst nog niet zo door maar ik krijg gewoon vaak mijn zin..
  En rommel, pas als je kind zegt ja maar mama jij doet dat ook weetje dat het te erg is..

  Like

 4. oh dat te laat naar bed gaan… Ja, als ik dan een slechte eigenschap zou moeten noemen sluit ik mij hierbij aan. Altijd spijt de volgende dag…. En iedere avond neem ik mij weer voor om het opnieuw te proberen 😂

  Like

 5. Mijn slechtste gewoonte is dat ik eindeloos kan kijken naar bepaalde tv-programma’s waardoor er geen tijd overblijft voor het huishouden en ik alle taakjes die ik me had voorgenomen in de reclameblokken probeer te proppen 😛

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.