Tip: de VakantieBieb

Ik lees graag, en het liefst lees ik een ouderwets papieren boek. Ik hou van het omslaan van de bladzijden, de geur van papier. Een e-book heeft dat natuurlijk niet. Maar soms maak ik een uitstapje en lees ik een e-book op mijn telefoon, vooral vanwege het gemak, mijn telefoon heb ik immers altijd bij me en een boek niet per se. Voor iedereen die wel eens op de telefoon of tablet een boek leest is er in de zomer de VakantieBieb.

De app VakantieBieb is gratis te downloaden op Androïd- en Appletoestellen. Van 1 juni t/m 31 augustus kun je via de app gratis e-books lezen. De eerste maand zijn het alleen kinderboeken, maar ook daar zitten leuke titels tussen. Vanaf 1 juli zijn ook de boeken voor volwassenen beschikbaar.
In totaal zijn er 60 boeken te vinden in de VakantieBieb, en lid zijn van de bibliotheek is niet nodig. Iedereen kan de boeken lezen, volledig gratis. Na 31 augustus zullen de boeken verdwijnen, maar volgend jaar komen er gewoon weer nieuwe boeken.
De boeken blijven wel binnen de app, je zet ze in je virtuele boekenkast maar het is niet mogelijk om ze te verplaatsen naar het geheugen van je telefoon of een ander apparaat. Ze zijn dus echt weg na 31 augustus, en je kunt de boeken alleen lezen op het apparaat waar de app op geïnstalleerd is.
De volledige lijst met titels vind je hier, ik vond dat er leuke boeken tussen staan dus ik ga zeker gebruik maken van de app. Kende jij de VakantieBieb al?

12 gedachtes over “Tip: de VakantieBieb

 1. Ik kom even off topic vertellen dat ik je niet vergeten ben, maar ik moet nu echt al mijn aandacht en concentratie vestigen op mijn ‘verplichte’ traject van de gemeente. Mocht je niet weten waar ik het over heb, dat kun je lezen op mijn blog. Het mag, hoeft niet, maar dan weet je wel waarom ik er even niet ben zoals je gewend bent van mij.

  Het slurpt al mijn energie op en aankomende maandag start ik in het Ouderencentrum en ga ik 8 uur per week erbij werken dus werk ik vanaf volgende week 10 uur en dan nog mijn verplichte huiswerk en gesprekken op het stadhuis wekelijks en een huishouden.
  Ik weet even niet hoe het bloggen gaat verlopen, ik hoop binnenkort mijn nieuwe ritme te hebben gevonden en gewoon weer er te kunnen zijn.

  X
  PS, dank je wel dat jij wel trouw blijft komen en reageren, dat doet echt heel veel goed!

  Like

 2. Ik ken het maar ik heb er helaas nog geen gebruik van gemaakt. Bedankt voor de reminder 😉 ik wil zo graag lezen.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.