Een bikinibody in 5 minuten? Het kan echt!

Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig maar bezig is met het krijgen van een zogenaamde bikini body voor de zomer. Zal ik jullie eens een geheimpje vertellen? Wist je dat die bikini body voor iedereen is weggelegd? Iedereen die dat wil kan dat voor elkaar krijgen, binnen 5 minuten zelfs als dat moet. Wil je de truc ook kennen?

www.whisper.sh
http://www.whisper.sh

Dat is makkelijk toch? Dat kan iedereen! Want waarom zou iemand zich moeten schamen in bikini? Waarom zou het ene lichaam daar wel ‘geschikt’ voor zijn en het andere niet? Wie heeft dat bedacht?
Niemand zou mogen bepalen in welke (bad)kleding jij je wel of niet zou mogen vertonen. Niemand zou mogen bepalen of jij te dik of te dun bent voor wat dan ook. Een maatje meer, of juist minder, littekens of een geamputeerd been, we zijn allemaal mensen, we zijn allemaal prachtig op onze eigen manier.
Zullen we afspreken dat we vanaf nu gewoon stoppen met oordelen en bodyshamen, en dat we een ander gewoon in zijn of haar waarde laten?

NB: Het is niet mijn bedoeling om hiermee bepaalde maten te ‘promoten’ of iets dergelijks. En ik wil ook niet beweren dat je niets hoeft te doen als je ontevreden bent met je lichaam of als je je niet gezond voelt. Natuurlijk kun je aan je lichaam werken om beter in je vel te zitten of gezonder te worden. Maar dat is helemaal aan jezelf, daar heeft niemand iets over te zeggen. Laat je niet gek maken door wat een ander vindt, en laat zeker niemand voor je bepalen wat je kan dragen.

7 gedachtes over “Een bikinibody in 5 minuten? Het kan echt!

 1. Helemaal mee eens! Ik ben de afgelopen paar jaar van 50 naar 70 kilo gegaan (hoi studententijd, hoi speciaalbierstamkroeg, hoi cocktails-shaken-en-zelf-natuurlijk-ook-uitgebreid-proeven) en psychologisch is het wel een soort schok hoor, om ineens maat 40 te kopen. (omg, het begint met een 4, ik voel me een dikkie!) Maar liever een goed passende broek dan eruit zien als een rollade in een te kleine maat!

  Ik heb 1 iemand in mijn vriendengroep die ook redelijk is aangekomen maar nog in de “ontkenningsfase” zit en er dus niet zo charmant uit ziet… De knoopjes springen nog net niet van haar blouse. Maar ik ken ook iemand die door hormonen heel zwaar is en er simpelweg niks aan kan doen. Zij koopt ontzettend leuke plus size jurkjes die goed zitten en ziet er fantastisch uit!

  Sowieso als iemand gewoon de goede maat kleding koopt ziet dat er al supergoed uit, dan is je gewicht echt niet meer belangrijk. En dat werkt twee kanten op: te krappe kleding ziet er niet charmant uit, maar kleding waar je in verzuipt ook niet echt…

  Intussen heb ik vrede met mijn eigen gewicht (klein beetje meer dan wat gezond zou zijn voor mijn lengte), en noem ik mezelf Hobbit. Helaas zijn sommige familieleden anders van mening en moeten die toch op iedere verjaardag een opmerking maken dat ik “wel wat stevig ben” of “er best wel wat van af mag”. Ik geniet liever van mijn leven dat dat ik me druk moet maken over of ik wel slank genoeg ben voor de maatschappij. En ik heb een bikini. En een supermooie crop top.

  Like

 2. Heerlijk om dit nog even te lezen. Ik ga dinsdag naar de sauna (badkledingdag) en ik merk dat ik me alleen maar druk maak om wat anderen wel niet zullen vinden. Dat terwijl ik heel tevreden ben met mezelf. Mensen moeten echt ophouden met bodyshaming en zo. Echt, bemoei je met jezelf. Live and let live.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.