Tuin-update!

lenteToen de lente begon heb ik de tuin lekker onder handen genomen. Ik heb groenten en fruit geplant en gezaaid en de bloemetjes letterlijk buiten gezet. Inmiddels zijn we een tijdje verder, hoe is het nu met de tuin?

Ik heb ondertussen de eerste aardbeien kunnen eten. Helaas moet je er wel snel bij zijn, anders zijn de vogels je voor. Gelukkig zijn de konijnen ook gek op aardbeien, dus ja, als de vogels ze al aangevreten hebben dan hebben de konijnen geluk.

img_5927

De eerste tomaatjes laten zich ook al ziet, en de planten zijn mooi hoog geworden. Ook de courgette heeft al mooie bloemen, en de sla groeit lekker.
De paprika wil helaas niet zo goed opschieten, hij is wel iets gegroeid en er zitten een paar knopjes in, maar verder lijkt er nog niet veel te gebeuren. En de spinazie mag ik wel mislukt noemen, ongelofelijk, zo’n makkelijk plantje en niks kunnen oogsten. Ter verdediging: het lijkt wel of er iets in heeft zitten graven. Op de foto linksonderin is het niet echt duidelijk te zien, maar er zit een soort holletje in de bak. Ik vermoed dat een beestje de zaadjes gevonden heeft. Gelukkig groeit het vrij snel dus kan ik gerust nog een poging doen.

img_5928

En dan de bloemetjes, wat zal ik daar eens van zeggen. Twee bakken staan er nog fleurig bij, hoewel de afrikaantjes blijkbaar niet zo goed tegen de vele nattigheid konden, want die zijn bijna allemaal spoorloos verdwenen.
En de derde bak, tja, die rechtsbovenin ja. Die bloembak was nieuw, en bij het vullen heb ik er totaal niet over nagedacht dat er geen gaatjes in de bak zaten. Maar na de vele regenbuien stroomt de bak helaas over en de inhoud is bijna helemaal verzopen. Jammer maar helaas. Dus de volgende keer even kijken of het mogelijk is om er een gaatje in te maken, anders is het een mooie bak voor de sier maar niet geschikt voor bloemetjes.

Heb jij een tuin?

12 gedachtes over “Tuin-update!

 1. Allereerst wil ik even zeggen dat we een tuin hebben en die is wel wat aan de grote kant dus moet er ook altijd veel aan gedaan worden wil je deze netjes houden.

  Verder heb ik begrepen dat je dit jaar de vierdaagse weer probeert te gaan lopen. Ik wens je alvast veel succes hiervoor.

  Like

 2. Een pot zonder gaatjes kun je ook vullen met een laag hydro korrels of scherven van een bloempot, zo kan het water ergens naar toe maar in dit geval wat gaten boren lijkt me het handigst.

  Like

  1. In dit geval zat er zoveel water in dat ik denk dat zelfs hydrokorrels of scherven het niet hadden kunnen oplossen 🙂 Maar bedankt voor de tip, komt vast een keer van pas!

   Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.