Lekker met de handen in de aarde

lenteDe tuin was wel weer toe aan een flinke opknapbeurt, en daar ben ik dan ook behoorlijk mee bezig geweest de afgelopen tijd. Eerst veel opruimen en schoonmaken, maar dit weekend kwam het leukste: nieuwe plantjes!

Als eerste ging ik op zoek naar aardbeienplantjes. Spinazie en aardbeien zijn dingen die ik ieder jaar wel weer in de tuin wil hebben, allebei zo makkelijk en erg lekker. Helaas hadden mijn aardbeienplantjes een konijnenaanval niet overleefd vorig jaar, dus moesten er nieuwe komen.

img_5611

Natuurlijk koop ik altijd meer dan ik in eerste instantie van plan was. Een tray met zes aardbeienplantjes, zoals de bedoeling was. Maar ook twee tomatenplantjes, een paprikaplantje, een courgetteplantje en vier slaplantjes.
Eerder had ik al twee kruidenplantjes gekocht, basilicum en bieslook. De kruiden die ik zelf het meest gebruik en ze ruiken zo lekker vers. Na het overpotten zijn ze een beetje gaan hangen, maar mijn ervaring leert dat dit nog wel bijtrekt.
En de spinazie natuurlijk, maar die heb ik gezaaid, dus daar is nog niet zo veel aan te zien.
De appelboom begint ook al mooi te bloeien.

img_5615

Naast groente en fruit moesten er natuurlijk ook bloemetjes komen, daar word ik altijd zo vrolijk van. Ik kocht drie trays met petunia’s, begonia’s en afrikaantjes voor maar vier euro. Ik kon er drie flinke bakken mee vullen, dus dat was een geslaagde aankoop.
Ik ben nog niet helemaal klaar, er staan nog een paar bakken leeg, maar die komen nog wel vol.
Ik ben weer erg blij met de tuin, laat de lente en de zomer maar komen!

 

11 gedachtes over “Lekker met de handen in de aarde

 1. Staat altijd zo gezellig in te tuin! En uit eigen tuin eet het net even lekkerder dan uit de winkel.
  Ik heb dit jaar op het balkon ook weer wat bloemen gezaaid voor in een hangzak. En nog wat tomaten, zonnebloemen en aardbeien. 🙂

  Like

 2. Fijn altijd om te lezen dat andere net zo van hun tuin kunnen genieten als ik ❤ Ben drie jaar geleden begonnen met een moestuin en sindsdien kan ik niet meer zonder… Het si zo lekker om even je gedachten op 0 te zetten… wroeten in de aarde en het resukltaat ! Love it!

  Like

 3. Het is normaal dat plantjes gaan hangen na het overplanten. Is hun natuurlijke reactie. Net zoals ze bij extreme warmte ook gaan hangen. Dat komt wel weer goed! Ik hou ook van wroeten in de aarde! 😉

  Like

 4. Oh heerlijk al die nieuwe plantjes! Ik moet het balkon ook nog opruimen en dan naar het tuincentrum voor nieuwe plantjes. Ik wil alleen nog even wachten tot ijsheiligen voorbij is.

  Like

 5. Heerlijk om zo nu en dan lekker in de tuin bezig te zijn, bij mijn ouders, en op balkon?? Ja ik wil, maar of het lukt, hahahaha Heel veel gehad in het verleden, maar het is te winderig, te heet, bla… Helaas, dus zoek ik naar dat wat overal tegen kan 😉

  Ik ga denk ik proberen om munt in een grote emmer of zo te planten, zien of dat lekker gaat woekeren zoals ik altijd lees.

  X

  Like

 6. Ik houd van kleur in de tuin, maar ik houd helemaal niet zo van tuinieren… We hadden een paar jaar geleden de tuin volgezet met mooie plantjes, die ondertussen allemaal dood zijn…

  Wat ik altijd jammer vind van aardbeitjes, is dat voordat je ze zelf hebt kunnen proeven, de vogels ze al hebben gevonden. Hopelijk heb jij meer geluk!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.