Toerist in eigen land: het slechtste hotel ooit

csm_klagen_bcbecaf242Afgelopen weekend sliepen we een nacht in Hotel 2000 in Valkenburg. Ik ben eigenlijk absoluut niet iemand die graag een bedrijf afbrand op het internet, ik deel liever positieve ervaringen dan negatieve. Maar aangezien ik er met henzelf absoluut niet uit ben gekomen wil ik toch graag mensen waarschuwen voor dit hotel.

De eerste indruk van het hotel was oke hoor. Het zag er gezellig uit, had een ruime parkeerplaats en rondom het hotel liepen kippen los.
Bij aankomst moesten we meteen alles afrekenen. Op zich geen probleem natuurlijk, betalen moet je tenslotte toch, maar achteraf begrepen we waarom: je kan niet meer terug. Na de betaling werd ons globaal gewezen waar de kamer was.
Toen we de kamer open maakten schrokken we eigenlijk al een beetje. Dit was niet wat we gewend waren van een hotel, en we zijn echt niet super veeleisend. De kamer was ouderwets en klein, echt niet meer van deze tijd. Lampjes hingen los aan hun draden, de vloerbedekking was viezig en de badkamer was veel te krap. Om een stukje toiletpapier te pakken moest je acrobatische trucs uitvoeren en de voegen waren schimmelig. Bah!
Later bleek dat het hotel een oud gedeelte en een nieuw gedeelte had, waarbij het nieuwe gedeelte er keurig uit zag, terwijl het oude de naam hotelkamer niet waard was. Een ster is nog teveel.
We zijn natuurlijk naar de receptie toe gegaan om hierover in gesprek te gaan. Degene die er zat kon niets voor ons doen, maar ging er iemand bijhalen. Van degene die erbij gehaald werd kregen we gewoon een grote mond toe, als het ons niet beviel, dan mochten we wel vertrekken.
Er was helemaal niets mogelijk, iedereen die er was mocht of kon niks, en de baas zat lekker in Turkije onbereikbaar te zijn. Meneer had ons wel graag een gratis upgrade willen geven naar een nieuwe kamer, maar die waren helaas allemaal volgeboekt voor die nacht. Een leugen bleek later, want de mensen op de kamer naast ons konden ruim een uur later wél verhuizen. De kamers waren namelijk zo gehorig dat we alles letterlijk konden horen.
Slapen dan maar, maar dat was ook niet alles. De bedden waren net zo oud als de kamer, je kon de vering dwars door het matras in je lichaam voelen en we werden dan ook wakker met pijn.
Het enige wat we konden krijgen als tegemoetkoming waren een paar drankjes van het huis en bij vertrek een flesje wijn. Maar dat maakt wat mij betreft deze teleurstellende ervaring echt niet goed.
Achteraf bleek dat het hotel ontzettend veel slechte recensies had die allemaal ongeveer hetzelfde beschreven als onze ervaring. Een goede leer voor de volgende keer, eerst lezen wat er over geschreven wordt.
En om dan maar met een positieve noot te eindigen: het eten was wel top, we hadden avondeten en ontbijt, daar kan ik geen kwaad woord over zeggen. Maar dat valt in het niet bij de slaapervaring en de onbeschofte behandeling die we hebben gehad. Nooit meer Hotel 2000!

20 gedachtes over “Toerist in eigen land: het slechtste hotel ooit

 1. Jammer zo’n nare ervaring! Heb 1 keer ook een hele slechte ervaring gehad met een hotel wat van de buitenkant echt geweldig leek maar van binnen echt een ramp was en inderdaad, ik ben niet super veeleisend. Wij hadden toen ook nog eens qua ontbijt dat het niet mee zat. (lees: kleine ruimte met zeil als tafelkleed, personeel dat zelf aan die tafel zat te eten, er stond nog niks klaar dus toen werd de half lege zak brood en aangevreten pot pindakaas op tafel gezet xD).

  Like

 2. Bah, wat ontzettend jammer. Ik vind het echt zo verschrikkelijk als een hotelkamer vies is. Ik heb laatst ook een hotel gehad waar de schimmel gewoon aan het plafond zat, hoe dan!?

  Like

 3. Wat stom, zoiets kan echt je vakantie verpesten. Hopelijk tref je de volgende keer een beter hotel. Dit moedigt mij alleen maar aan om vaker voor airbnb te kiezen ❤

  Like

 4. Wat naar zeg:-( Ik heb ook een keer in dit hotel geslapen, maar ik had toen een budget kamer en die kamers waren niet in het hotel zelf, maar in een bijgebouw achter het hotel. Voor die prijs vond ik het wel oké en het was schoon. Ik had toen inderdaad ook gelezen dat de kamers in het nieuwe gedeelte veel beter zijn dan in het oude gedeelte. Wel jammer dat die kamers dan ook niet opgeknapt worden, want zo is het verschil wel heel groot. En heel vervelend hoe ze met jullie klachten omgingen. Ik snap niet hoe dit soort hotels draaiende worden gehouden.

  Like

 5. Wat jammer joh, dat het zo slecht bevallen is en dat je ook niet zo netjes werd behandeld. Toch wel een domper tijdens een weekendje weg 😦
  Zelf lees ik wel vaak de recensies van andere mensen, hoewel ik dat ook vaak met een korreltje zout neem; wie weet vullen medewerkers daar zelf ook wel van alles in 😉

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.