3x lunchwandeling

NaamloosEerder schreef ik regelmatig iets over wandelen, maar op een gegeven moment stopte dat een beetje. Tijd om dat een beetje nieuw leven in te blazen, want ik vond het altijd leuk om te schrijven over wandelingen.

Als het weer een beetje meewerkt vind ik het heerlijk om tijdens de lunchpauze even naar buiten te gaan. Meerdere vliegen in één klap, wat frisse lucht, daglicht en beweging.
In een half uur kom je natuurlijk niet zo ver, ik moet eerst veertien verdiepingen naar beneden en dan pas kan ik naar buiten,als ik dan meetel dat ik ook nog weer naar boven moet heb ik ongeveer twintig minuten om te wandelen. Gelukkig komt het niet zo precies.

img_5268

Bij een van de wandelingen waaide het erg hard. Zelfs de reiger had er moeite mee, hij waaide bijna weg en zwalkte alle kanten op. Ik liep over een fietspad op de dijk die dag, en de meeste fietsers die ik tegenkwam waren afgestapt om lopend verder te gaan.
Onderweg tijdens zo’n wandeling geniet ik van het weer en af en toe maak ik wat foto’s als ik iets moois tegenkom. Bij het zien van die foto’s zou je bijna denken dat ik midden in de natuur werk toch? Haha, maar niets is minder waar, ik kan vier kanten op: een bedrijventerrein, een woonwijk, een winkelcentrum en de dijk. De drie bovenste foto’s komen echt uit de woonwijk.
img_5267Persoonlijk vind ik de dijk het mooist om te wandelen, dat komt dan ook nog het dichtst in de buurt van ‘midden in de natuur’.
Een echt rondje kun je niet maken in de tijd die ik heb, dus meestal loop ik gewoon een kant op, en na ongeveer twaalf minuten draai ik weer om en loop ik terug. Op de dijk loop ik meestal tot aan de trap. Dan ga ik één of twee keer naar beneden en weer omhoog, om daarna weer terug te lopen.
Lunchwandelen haalt het wat mij betreft bij lange na niet bij een ‘echte’ wandeling van minstens een uur, maar het is een heerlijke manier om even buiten te zijn en te bewegen op een kantoordag. Vooral in de winter is het ook ideaal om wat daglicht te zien, want vaak vertrek ik in het donker en is het ook al weer donker als ik naar huis toe ga. Daar word ik helemaal niet vrolijk van, maar even wandelen geeft me dan toch wat meer energie.

Maak jij wel eens een wandeling tijdens de lunchpauze ?

10 gedachtes over “3x lunchwandeling

  1. Ik wandel ook graag tijdens de lunchpauze, ook al kom ik nooit zo ver weg, want de tijd gaat altijd te vlug. Wel werk ik in een dorp dus ik ben zo in de weilanden, daar loop ik graag.

    Like

  2. Wat heerlijk om te doen! Dat kan zo verfrissend werken. Daarna heb je weer veel energie. Ik wandel ook wel eens tijdens de lunch. Maar alleen naar een restaurant en weer terug. Echt verfrissend is dat niet helaas.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.