Gelezen: Het Rosie Project van Graeme Simsion

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.
Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

Ik ben wel een beetje spuit 11 geloof ik, want zo’n beetje heel bloggend Nederland heeft dit boek volgens mij al lang gelezen. Maar bloggend Nederland is dan ook niet de reden voor mij om een boek te gaan lezen.
Dit boek stond al een tijdje op mijn leeslijst, en voor mijn verjaardag kreeg ik hem van mijn ouders. Ik ben meteen begonnen met lezen en heb hem dan ook al een paar dagen uit. Wat een heerlijk boek!
Het Rosie Project is een liefdesverhaal, maar dan niet zo standaard en zoetsappig als vele anderen. Het autisme en de problemen van Rosie geven het verhaal extra diepgang. Het einde is natuurlijk een beetje voorspelbaar, maar de weg daar naar toe zit vol met verrassingen en humor. Ik heb een paar keer hardop moeten lachen bij stukken uit het verhaal.
Het boek is heerlijk vlot geschreven, en ik vind het bijzonder knap hoe het autisme in het verhaal verweven is zonder het ‘zwaar’ te maken en de humor te verliezen. De personages zijn echt goed uitgewerkt, wat er voor zorgt dat je echt in het verhaal gezogen wordt.
Dit boek kan ik iedereen aanraden, ik ben heel benieuwd naar het vervolg, Het Rosie Effect, die heb ik dan ook meteen besteld.

Dit is geen gesponsorde post, met het schrijven van dit artikel verdien ik niets. Mocht je het boek willen bestellen zou ik het wel erg waarderen als je dit zou willen doen via één van de links in het artikel. Op die manier verdien ik een klein bedrag aan je aankoop, zonder dat het jou extra geld kost.

8 gedachtes over “Gelezen: Het Rosie Project van Graeme Simsion

  1. Ik heb ‘m ook nog niet gelezen. Had ‘m laatst in mijn handen, maar twijfelde. Niet om de inhoud, maar ik krijg de leesflow maar niet te pakken. Lijkt me een heel leuk boek dit.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.