Minimaliseren: een update

shop-less-live-moreIn februari zou ik meedoen met de minimaliseer-challenge van Dieuwke. Ze had 29 opdrachten gemaakt, voor iedere dag van de maand één. Inmiddels zijn we net over de helft, en heb ik elf opdrachten af kunnen strepen. Klopt, ik loop een beetje achter. Soms doe ik een dag geen opdracht, en soms doe ik er een paar op een dag.

Schoon je telefoon op: verwijder apps, berichten, foto’s, etc.
Niet zo moeilijk, één keer in de zoveel tijd doe ik dat al en het werd wel weer tijd. Apps die ik eigenlijk nooit gebruik zijn er af, telefoonnummers die ik al lang niet meer nodig heb zijn gewist en ik ben eens grondig door mijn foto’s gegaan. Altijd fijn om te doen vind ik.

Meld je af voor minimaal 3 nieuwsbrieven en maak je inbox leeg
Check! Ook daarvoor werd het weer hoog tijd. Ik heb wel meer dan drie nieuwsbrieven opgezegd.

Loop eens naar je toilet. Hoeveel spullen liggen of hangen daar? Welke spulletjes voegen iets toe? En welke zouden weg kunnen?
Dat was een snelle opdracht, ons toilet is eigenlijk niet zo vol. Er zijn voornamelijk praktische spullen te vinden, toiletpapier, maandverband. De ‘extraatjes’ die er zijn gaan niet weg.

Bekijk je Facebook/Twittervrienden eens, ontvolg minstens 10 vrienden en/of groepen.
Een verademing! Vooral op Twitter stonden er mensen in mijn lijst waarvan ik dacht ‘waarom ben ik jou eigenlijk ooit gaan volgen?’

Bekijk je pennenbak eens. Doe minsten 10 pennen/potloden/elastiekjes o.i.d. weg
Haha, ik heb net op de beurs een hele lading nieuwe pennen meegenomen. Maar natuurlijk zijn er altijd pennen die het niet meer doen en andere onnodige dingen, dus tien dingen wegdoen is me nog gelukt ook.

Zoek vandaag twee kledingstukken uit je kast die weg kunnen
Was ook niet zo moeilijk: in mijn kledingkast is nog altijd niets te vinden wat weg kan qua kleding, maar mijn schoenen zou ik nog een keer uitzoeken. Dat moet ik nog steeds doen, maar ik heb alvast twee schoenen die echt kapot waren eruit gegooid. Ja, twee schoenen, een linker en een rechter, een beetje spelen met de regels vond ik wel kunnen.

Bekijk je voorraadkast. Welke voedingswaren/kruiden zijn over de datum? Geef eten, dat je waarschijnlijk toch niet gaat eten, weg.
Het viel mee, het enige wat ik vond was een vergeten pak cup a soup, maar die was wel twee jaar over de datum…

Haal je portemonnee en/of je tas leeg en haal er minstens 5 dingetjes (hoe klein ook) uit.
Oude pasjes van vorig jaar of zelfs het jaar daarvoor, pasfoto’s van vriendinnen die geen vriendinnen meer zijn, oude bonnetjes, ik heb wel meer dan 5 dingen er uit kunnen halen.

Bekijk je sieraden en sjaaltjes. Doe er minstens 2 stuks weg
Eigenlijk heb ik dit eind januari al gedaan, ik had niet door dat deze opdracht in de challenge voorkwam, dus ik tel hem toch mee.

Breng vandaag minstens één dagdeel schermloos door en doe in dat dagdeel aan beweging en/of ontspanning
Een avond in de sauna in plaats van achter de computer, dat is wel ontspannend genoeg toch?

Haal minstens 3 dingen uit de badkamer die je toch nooit gebruikt
Ik heb mijn voorraad make-up en bad- en douchespullen weer eens opgeschoond.

Ondanks dat ik een beetje achterloop met de opdrachten vind ik dat ik lekker bezig ben. Helaas heb ik wel de makkelijke opdrachten als eerste gekozen, dus de lastigste blijven over. Vijf dingen uit de keuken weg doen? Ik weet niet of dat gaat lukken, ik ben zo blij met alles in de keuken. Misschien liggen er nog wel een paar versleten schoonmaakdoeken…
Maar het is wel leuk om zo in kleine stapjes op te ruimen. Eén van de redenen dat ik zo’n hekel heb aan opruimen is dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Waar moet ik beginnen en wanneer ben ik eens klaar? Met zulke kleine opdrachten is het juist goed te overzien. Dat klinkt trouwens wel alsof ik een heel dramatische puinhoop in huis heb, zo erg is het ook weer niet hoor.

13 gedachtes over “Minimaliseren: een update

  1. whahahaha ja, het is best leuk om mee te doen met zoiets, vooral als je het al regelmatig doet en merkt dat je helemaal bij bent en meer vrij hebt dan je dacht en op andere punten te denken… oh ja, wowwwwwwwww. Maar op den duur blijf je het ook doen inderdaad… zo fijn!

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.