Films gezien in januari

Ik kijk graag een film, maar er zijn ook maanden waarin ik er nauwelijks aan toe kom. In januari keek ik maar liefst acht films, dus vond ik het leuk om er een overzichtje van te delen.

Mockingjay 1:

Katniss Everdeen heeft de Hongerspelen twee keer overleefd. Er is echter geen enkele reden tot blijdschap. District 12 is volledig verwoest en Peeta is in handen van President Snow.
De rebellenleiders hebben Katniss uit de spelen gered, omdat ze willen dat zij het gezicht wordt van de opstand. Want in de nasleep van de quarter Quell is een ding heel duidelijk geworden: het is oorlog.
Ik ben fan van de Hungergames-serie. Ik heb alle boeken gelezen en ik vind dat ze er geweldige verfilmingen van hebben gemaakt. Toen het derde deel vorig jaar in de bioscoop verscheen kwam het er niet van om er naar toe te gaan, en ook later had ik hem nog altijd niet gezien. Toen kon ik in november de eerste drie delen krijgen bij mijn boodschappen (die ik toch wel zou kopen) , maar pas aan het begin van januari kwam het ervan om hem te kijken. Maar het was het wachten waard. Hopelijk hoef ik niet zo lang te wachten op het tweede deel, die is helaas al weer uit de bioscoop.

Speed 2: Cruise Control

Reddingsvesten in de aanslag, wanneer dir overrompelende vervolg op Speed het ruime sop kiest! (Sandra Bullock) opnieuw in de rol van Annie Porter, die samen met haar vriend (Jason Patrick) van een vakantie geniet op ’s werelds meest luxueuse cruiseschip. Maar hun romantische reisje wordt wreed verstoord door een gevaarlijke computermaniak (Willem Dafoe). Deze neemt de macht over het schip en zet koers naar algehele vernietiging.Deze explosieve tocht, geregisserd door actiefilmspecialist Jan de Bont (Speed,Twister), maakt van Speed 2: Cruise Control een sensatie op maximale snelheid.
Hij kwam voorbij op tv en bij gebrek aan beter ben ik blijven hangen. Ik vond hem best vermakelijk, maar het is geen film die ik zelf zou kopen. Leuk omdat hij voorbij kwam, maar hij haalt het niet bij het eerste deel.

Rocky deel 1 t/m 5

Antiheld Rocky begint zijn carriĆØre als tweederangs bokser met een trainer die de moed al lang heeft opgegeven. In het vervolg neemt Rocky het op tegen de allersterksten en krijgt hij het buiten de ring nog zwaarder te verduren.
Misschien verrassend, maar dit vind ik dus ook heerlijke films. Ik had ze al eens gezien, maar ze blijven boeien. En ze blijven spannend, al weet ik al lang hoe het afloopt.

The Aryan couple

Een rijke Duitse industrieel (met joodse roots) wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog gedwongen zijn familiebedrijf af te staan aan de Nazi’s. Als hij dat doet, wordt zijn familie veiligheid en rijkdom gegarandeerd. Maar als hij weigert, staat hen de onmetelijke hel van Auschwitz te wachten. Een gewetenskwestie die verstrekkende gevolgen kan hebben als hij de foute keuze maakt….
Eigenlijk hou ik helemaal niet zo van oorlogsfilms, maar Lief is er gek op en als ik er bij zit dan kijk ik natuurlijk wel eens met een schuin oog mee. Maar bij deze film werd het iets meer dan een schuin oog, want deze film wist me wel te grijpen. Spannend en indrukwekkend.

6 gedachtes over “Films gezien in januari

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.