Toerist in eigen land: Africa By Light

Voor de eerste keer organiseert Safaripark Beekse Bergen deze winter Africa By Light, een glow in the dark evenement wat je na sluitingstijd kunt bezoeken. Vandaag was de officiële opening en ik mocht erbij zijn. 

We werden ontvangen in het restaurant, waar de hapjes en drankjes al klaar stonden. Het was goed verzorgd, met verschillende lekkere warme en koude hapjes. 

  
Na het welkomstwoord gingen we naar buiten, waar de echte opening plaatsvond. Onder tromgeroffel van de aanwezige kinderen, die er leuk bij betrokken werden zo, staken de manager en de burgemeester de symbolische stekker in het stopcontact en gingen de lichtjes aan.

  
Overal langs de wandelroute, die als ik het goed begreep ongeveer 2,5 kilometer lang was, zag je verlichte dieren, bloemen en andere decoraties.   In het Afrikadorp, ongeveer halverwege, kun je een hapje eten, er worden shows opgevoerd en de kinderen kunnen marshmallows roosteren boven het kampvuur. 

  
Het was allemaal erg mooi gemaakt. Ook voor de kinderen is het erg leuk om te bekijken. Zeker de moeite waard als je van lichtkunst houdt. Het is ook leuk te combineren met een normaal bezoek aan het safaripark, want de echte dieren die zijn ’s avonds niet te zien. 

Het evenement is iedere dag na sluitingstijd te bezoeken, van 17.00-21.00 uur, van 4 december tot en met 17 januari. 

15 gedachtes over “Toerist in eigen land: Africa By Light

 1. Superleuk zeg! Ik woon en werk vlakbij het Safaripark, maar kom er eigenlijk nooit. Misschien dat ik hier toch een keer na mijn werk heen ga. Het ziet er toch wel heel leuk uit!

  Like

 2. Oh. Nu ben ik een beetje teleurgesteld dat er geen echte safari by night was. Want het leek me juist leuk om de dieren die ’s nachts actief zijn dan eens te zien, met een nachtkijker of zo. Helaas. Lampjes zie ik ook wel als ik de kerstboom opzet. En dan ga ik liever van de zomer eens naar de beekse bergen.

  Like

 3. Dit ziet er heel gezellig uit! ik ben er slechts een keer geweest.

  Bij Burger’s Zoo vind ik het ook altijd gezellig als er meer lichtjes zijn.

  Like

 4. Wat leuk. Als ik in de buurt woonde, zou ik zeker eens langs gaan. Nu is dat nogal een geregel met oppas en dat soort dingen. Hier in Arnhem doen ze dit soort dingen ook bij Burgers’ Zoo. Ik heb een abonnement en dan wip je snel even langs. Leuke dingen om te doen in de avond.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.