Kuch, die Zevenheuvelennacht he…

adgaeg

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik ga het niet doen. En dat niet eens vanwege een vage blessure ofzo, nee, het ligt helemaal aan mij. En ik baal als een stekker.

Toen ik me opgaf had ik tijd genoeg om naar de afstand en de heuvels toe te trainen, en ik was er dan ook van overtuigd dat het me zou lukken.
Maar hoe komt het dan? SImpel. In de zomer was het heel eenvoudig om te trainen. Even op mijn vrije dag, of iets eerder opstaan voor een werkdag, geen probleem, ik vond het heerlijk.
En toen werd het herfst. Het weer werd viezer en natter, het werd sneller donker, en het bleef ook langer donker. En in het algemeen kwam er een beetje de klad in met al mijn goede voornemens.
En toen kwam half november ineens wel erg dichtbij. Via Facebook zag ik dat iemand anders haar startnummer kwijt probeerde te raken, en daar kwamen de twijfels. Een deel van mij zei ‘zij doet het vanwege een blessure, dat is een goede reden. Nu kun je het helemaal niet maken om de handdoek in de ring te gooien’. Een ander deel fluisterde ‘zie je wel, het is geen schande.’
Heen en weer geslingerd tussen de beide delen besefte ik dat het nou eenmaal zo is gegaan, en het is niet terug te draaien. Als ik eerlijk tegen mezelf was dan wist ik dat ik het nooit zou gaan halen. De afstand wel, maar niet binnen de tijdslimiet, ik zou veel te langzaam gaan met de heuvels en ik zou veel te veel moeten wandelen tussendoor. Het ging hem gewoon niet worden, en dat was mijn eigen schuld. En wat ik aan training gemist had zou ik ook echt niet kunnen rechttrekken in die drie weken die er nog over zijn.
En zo besloot ik dit weekend om mijn startnummer te verkopen.De deal is al gesloten, het wachten is nog op het startnummer. Ik gun hem dan liever iemand anders, die wel goed voorbereid is en het waarschijnlijk wel gaat halen.
En waarom ik dit nu al schoorvoetend kom vertellen, terwijl ik het eigenlijk te genant voor woorden vind? Ik heb het vaak genoeg over de zevenheuvelennacht gehad, hier en op Instagram. Vragen zouden toch komen. En dan voelt het toch nog iets minder stom om het van tevoren te zeggen, in plaats van achteraf na alle vragen hoe het is geweest.
Het voelt als falen, als ik betere prioriteiten had gesteld dan was het me vrijwel zeker gelukt. Ik heb wel een alternatief gevonden, een week eerder is de Bergrace by Night. Ook de lucht in, ook in de avond, maar de helft van de afstand. Als ik me daar nog voor kan inschrijven en het komt allemaal goed uit dan ga ik die waarschijnlijk doen.
Dat voelt wel een beetje als de man in de T.elfort reclame, een behoorlijke stap terug, maar he, het is tenminste iets.

12 gedachtes over “Kuch, die Zevenheuvelennacht he…

 1. Wat ik absoluut knap vind? Dat je het gewoon durft te vertellen, en voor jezelf durft toe te geven ipv het gewoon te doen. Je moet ze de kost geven die het eigenlijk niet kunnen, het weten en toch doen want…

  En daarom alleen al Jenn, vind ik niet dat jij gefaald hebt of faalt nu, je bent gewoon eerlijk naar jezelf toe! En dat vereist nog meer kracht dan dat je wel was gegaan.

  X

  Like

 2. Geen schande, wat nu niet lukt zal in de toekomst wel lukken. Dan maar gewoon voor de zevenheuvelennacht 2016 gaan trainen… een jaar en 3 weken de tijd owh en een extra dag doordat februari 29 dagen heeft volgend jaar.
  Succes met de bergrace by night. Daar ga je gewoon knallen!

  Like

 3. Als je er niet klaar voor bent ben je er niet klaar voor en dat is geen schande. Ik herken het wel ik ging even goed met lopen en zodra de klad er in komt is het klaar. Ik vind het stom van mezelf zo moet ik weer opnieuw beginnen terwijl het zo’n lekker gevoel geeft als je gelopen hebt!! Volgend jaar ben je er klaar voor!! Vast!!

  Like

 4. Ik vind het knap dat je dit zo verteld. Jammer dat je niet gaat maar het is absoluut geen schande. Laat het een les voor je zijn en wie weet doe je volgend jaar lekker mee.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.