#Groeifactor 2: van jezelf houden en verbinding

Groeifactor-1024x1024Vorige week kon je al lezen dat ik mee doe met het project #Groeifactor van Dagmar. Deze week staat de opdracht in het teken van ‘houden van jezelf’.

Houden van mezelf vind ik het ene moment gemakkelijker dan het andere moment. Zou ik vriendinnen kunnen zijn met mezelf? Ja, ik denk het wel. Hoewel ik ook wel momenten heb waarop ik mezelf veel te saai en stilletjes vind. Accepteer ik mezelf? Mwah. Vooral het houden van en accepteren van mijn lichaam vind ik erg lastig. Geef ik mezelf wel eens een schouderklopje? Zelden. Dat voelt ook wel een beetje gek vind ik.
Maar is dat wel zo gek om een complimentje aan jezelf te geven? Als ik er over nadenk, het voelt misschien gek, maar volgens mij is het helemaal niet zo gek. Sterker nog, ik geloof best dat het een boost voor je zelfvertrouwen kan zijn als je regelmatig tegen je spiegelbeeld zegt wat een mooi en bijzonder mens je bent.

Van mezelf houden betekent voor mij het volledig accepteren van mijzelf. Innerlijk en uiterlijk. En dat is best lastig. Maar dat is niet het enige. Het betekent voor mij ook goed voor mezelf zorgen. Nee zeggen op het juiste moment, gezond leven, het beste uit mezelf halen, maar ook genieten.
Deze opdracht komt precies op het juiste moment, want dit is precies waar ik op dit moment mee zit en mee aan de slag wil. Ik wil goed voor mijn lichaam gaan zorgen, de overtollige kilo’s kwijt raken en gezond eten (maar natuurlijk ook genieten en zeker niet doorslaan). Maar ik wil ook mijn lichaam accepteren zoals het nu is. Die kilo’s, dat zijn er veel, en die zullen echt niet ineens verdwenen zijn. Het zal veel tijd kosten voordat ik het gezonde lichaam zal hebben waar ik naar verlang. Maar op dit moment ben ik gewoon absoluut niet happy met mijn lichaam, en dat zou ik wel graag willen, ook tíjdens het proces. Ik wil niet wachten met ‘blij zijn met mezelf’ tot ik eindelijk heb bereikt wat ik wil bereiken. Ik wil nu blij zijn met mezelf, ondanks dat ik er nog lang niet ben.

De opdrachten voor week 2 zijn:
♥ Iedere avond voor het slapen gaan een reden noteren om trots op mezelf te zijn. Focussen op wat goed ging, al zijn het maar kleine dingen.
♥ Iedere dag een ‘Ik kwartiertje’ invoeren, een kwartier helemaal voor mezelf, om op te laden, na te denken of tot mezelf te komen.

Voor mezelf voeg ik aan deze opdrachten nog een extra uitdaging toe. Ik wil iedere dag iets opschrijven wat ik mooi of goed vind aan mijn lichaam.

Aan het eind van de week zal ik de resultaten van mijn opdrachten hier delen.

Hou jij van jezelf? Heb je jezelf helemaal geaccepteerd?

Lees hier ook deel 1 van deze serie.

13 gedachtes over “#Groeifactor 2: van jezelf houden en verbinding

 1. Ik denk dat het is net als jij, de ene dag meer dan de andere en dat heeft dan ook met saaiheid te maken, dat ik dat van mijzelf vind op zijn tijd, hahaha

  Mooie opdracht en wat betreft houden van jezelf, je lichaam, ja dat moet je nu al doen, dat is iets wat ik wel elke dag doe, die delen die ik liever zie verdwijnen, heb ik extra lief, scrub ik extra onder de douche of zeep het met extra aandacht in, klinkt stom, maar het werkt wel.

  X

  Like

 2. Wat een mooie opdrachten vol positiviteit! Ik hoop dat je wat aan de opdrachten hebt 🙂
  Ik accepteer mezelf wel. Alleen vind ik het soms lastig om te accepteren hoe ik me voel. Het klinkt misschien een beetje gek, maar wanneer ik bijvoorbeeld misselijk, of grieperig ben, vind ik dat heel lastig te accepteren en word ik er bang van. Daar wil ik aan werken! Het is ook oké om je even niet zo goed te voelen.

  Like

 3. Stiekem heb ik een beetje spijt dat ik niet meegedaan heb. Misschien dat ik voor mezelf nog inspring, want ik vind het toch wel hele mooie opdrachten. Ik hou ondertussen wel van mezelf, maar kennelijk is het nog niet genoeg om niet bang te zijn voor wat anderen van mij vinden. Nog genoeg werk aan de winkel dus. Mooie toevoeging heb je gemaakt voor jezelf. Succes weer komende week.

  Like

 4. Een lastig onderwerp, omdat precies zoals jij omschrijft dit best een beetje raar is… Terwijl het zo belangrijk is. Ik denk dat ik mezelf met de jaren wel steeds meer begin te accepteren en soms ook trots op mezelf kan zijn.. Maar lang niet altijd hoor!!

  Like

 5. Mooie opdrachten! Alleen al als ik het lees voel ik me zelfverzekerder! Ik accepteer mezelf steeds meer en meer, maar denk dat er nog veel te verbeteren valt hierin. Deze opdrachten zijn echt heel handig, bedankt voor het delen weer en succes!

  Like

 6. Wat een goed project! het is een beetje dubbel bij mij. Ik heb ziek waardoor ik veel niet kan wat ik wel zou willen en erg veel veranderd ben. In sommige opzichten goed en ik andere niet, maar ik denk dat ik over het algemeen wel tevreden ben, het volledig accepteren moet nog wel komen. 🙂

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.