#Groeifactor 1: terug naar de basis

Groeifactor-1024x1024Een nieuw project op mijn blog, ik heb namelijk besloten om mee te gaan doen met de #groeifactor, bedacht door Dagmar. Het is een project gericht op persoonlijke groei en bewustwording. Het bestaat uit tien onderwerpen met ieder een uitdaging, die eens in de week online komt. Vorige week is de eerste uitdaging verschenen, ‘Terug naar de basis, detox en balans‘.


Het project lijkt precies op een goed moment te komen. Ik bedoel, persoonlijke groei, bewustwording, dingen bereiken, ik kan het wel gebruiken. In de eerste uitdaging zitten twee opdrachten.

Wat geeft me energie?
De eerste opdracht is het afmaken van deze zin: de volgende activiteiten geven me energie.. Vervolgens is het natuurlijk ook de bedoeling dat we daar iets mee gaan doen. Iedere dag iets doen van die activiteiten, al is het maar een kwartiertje. Klinkt logisch toch, dingen doen waar je energie van krijgt. Nou, om het daadwerkelijk te doen is lastiger dan het lijkt. Daarom is deze opdracht goed voor me, om iedere dag bewust een oplaadmomentje te nemen voor mezelf.
De volgende activiteiten geven me energie…: een goed boek lezen, een bad nemen, roller derby, knuffelen met de beestjes, iets gezelligs doen met dierbaren, schrijven, buiten zijn, (hard)lopen, iets creatiefs doen. En er zijn vast nog wel meer activiteiten, maar dit zijn denk ik wel de belangrijkste.

Goede gewoontes
De tweede opdracht van de eerste week is om een nieuwe goede gewoonte te creëren. Wacht even. Geen tien nieuwe gewoontes? Nee, ééntje. Hoe meer dingen er in je hoofd zitten hoe kleiner de kans dat het lukt. Als je je focust op één ding is de kans van slagen groter. Goed, ik moet dus kiezen. En omdat het zomer is kies ik voor: buiten ontbijten. Dat is meer dan het lijkt. Het bestaat voor mij uit het opvangen van daglicht voordat ik een hele dag op kantoor zit, maar ook uit de rust nemen om met mijn ontbijtje buiten te gaan zitten en rustig te eten. En dus minder gehaast zijn in de ochtend. En dus minder (lang) snoozen.

Waar krijg jij energie van?

19 gedachtes over “#Groeifactor 1: terug naar de basis

 1. Waar krijg ik energie van, meestal van sporten, muziek en zelfs leuk bezoek, al kan dat laatste ook absoluut contra werken, energie verterend, hahahaha en een goede nachtrust natuurlijk.

  X

  Like

 2. Wat een leuke challenge; leuk dat je meedoet ook! Ik krijg energie van veel dezelfde dingen als jij; een goed boek, schrijven en iets creatiefs doen.

  Like

 3. Wat leuk dat je meedoet. Ik had het al gezien bij Dagmar, maar heb er nu voor mijzelf even niet de ruimte voor. Ik ga wel bij jou meelezen. Ben benieuwd wat het je gaat brengen.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.