Races to run en domme dingen doen in de zomer…

lopen_3Tja, één van mijn doelen voor 2015 was meedoen met een paar hardloopwedstrijden. Dus ben ik eens gaan kijken naar verschillende wedstrijden en heb ik er een paar uitgezocht:

10 april: Night Run Festival Nijmegen
Om mee te beginnen. Als eerste wedstrijd één waar ik ruim de tijd voor heb. Als ik hem wandelend zou lopen zou ik nog op tijd binnen zijn. Geen tijdsdruk dus, en daar ga ik ook helemaal niet voor. Ik ga voor de ervaring van een wedstrijd, en de ervaring van het rennen in het donker. Komen mijn blauwverlichte veters mooi van pas.

23 mei: The Color Run Shine Tour, Amsterdam
Deze wil ik ook heel graag lopen. Het is een fun run, dus er wordt geen tijd bijgehouden, het is ook geen wedstrijd. Het is wel heel kleurrijk, en ik wil dit graag een keer gedaan hebben.

Run for KiKa
De datum weet ik nog niet, omdat ik ook nog niet weet waar ik hem wil gaan lopen, maar ik wil eigenlijk sowieso een keer voor KiKa gaan lopen dit jaar.

Q-Santa Run in de Efteling
Hiervan is de datum nog niet bekend voor zover ik weet, het duurt ook nog even, maar ik wil hem graag meelopen.

De misschiennetjes
Deze wedstrijden wil ik misschien gaan lopen. Misschien, omdat ik nog niet zeker weet of ik op de datum kan bijvoorbeeld. De lijst wordt misschien nog wel eens aangevuld, het schijnt verslavend te zijn.

20 juni: TT Run Assen
Een groot twijfelgeval, omdat deze wel heel ver weg is. Maar het lijkt me wel echt heel gaaf om over het circuit te rennen. Ik hou hem in gedachten.

15 mei: Glow Run Scheveningen
Zelfde verhaal, erg ver weg, maar lijkt me wel heel leuk.

6 september: Bruggenloop Nijmegen
Deze is iets langer, 7 kilometer en een beetje. Wel lekker in de buurt, maar ik weet nog niet zeker of de datum me zo goed uit komt.

Zevenheuvelennacht Nijmegen
Hier kon ik ook de datum niet van vinden voor dit jaar, dat zal nog wel bekend gemaakt worden. Deze is zeven en een halve kilometer, en op de route liggen natuurlijk de zeven heuvelen. Pittig, want stijgen… is zeg maar nog niet zo mijn ding.

En die domme dingen dan?
Ja, dat is ook zoiets. Bij ons in de buurt wordt een paar keer per jaar de Strong Viking Run georganiseerd. Misschien heb je de reclames wel eens gezien, op Discovery Channel komen ze wel eens voorbij. Goed, al sinds ik ben begonnen met hardlopen is er iemand aan het proberen om me over te halen om ook een keer mee te doen. ‘Mij niet gezien’ dacht ik altijd. Ik vond hardlopen wel genoeg.
Maar toen waren er opeens twee mensen die die me over wilden halen. ‘Nee joh, dat is niks voor mij.’ Ja maar, je hoeft niet alle hindernissen te nemen hoor. En er zijn altijd wel mensen die je helpen. Wij hebben het ongetraind gedaan en het viel best mee.
Tja, toen bleef het hangen. Het schijnt natuurlijk wel een ontzettend gave ervaring te zijn. Maar zou ik zoiets echt kunnen? Aan de andere kant, er zal toch zeker wel één obstakel tussen zitten wat ik kan nemen?
Dus… ik heb besloten om er voor te gaan. Het is pas in juni. En het is nog niet officieel. De kaartjes zijn behoorlijk prijzig, dus ik ga me waarschijnlijk pas echt inschrijven als ik mijn vakantiegeld heb ontvangen. Dus ja, deze staat, zeer waarschijnlijk, ook op mijn lijstje.

24 gedachtes over “Races to run en domme dingen doen in de zomer…

 1. Gave vooruitzichten!
  Vorig jaar liep ik mijn aller eerste wedstrijd tijdens de TT Run! En dit jaar loop ik ‘m weer. Zeer zeker een aanrader!

  Like

   1. Kan me wel voorstellen dat dat je tegen zou houden, maar wel een hele gave ervaring. En dit jaar vindt ie mogelijk voor de laatste keer plaats… 😦

    Like

 2. Mooie vooruitzichten!
  Vorige jaar liep ik de TT Run, mijn eerste wedstrijd ooit! En ik kan je zeggen, zeer zeker de moeite waard! Dit jaar loop ik ook weer mee.

  Like

 3. Leuk lijstje zo, erg gemotiveerd!
  Vriendin van me heeft meegedaan aan de eerste Strong Viking Run (twee jaar terug gok ik?). Die vond het wel een hele toffe ervaring maar zij vond het ondanks dat ze getraind had juist wel zwaar. Het moet je allemaal maar net liggen, denk ik 😉

  Like

 4. Echt goed om zo’n lijstje op te stellen. Ik wil ook mee doen aan zo’n hardoop wedstrijd, maar wil eerst even trainen nog. Viking run spreekt mij niet zo aan precies om dezelfde reden, maar je kan het wel zien als een grote overwinning als je hem loopt!

  Like

 5. Wat goed om zo’n lijstje op te stellen. Ik wil ook echt een keer aan een run meedoen, maar eerst goed trainen. De Viking run spreekt mij niet zo aan om dezelfde reden ‘hardlopen is wel genoeg’, maar je kan het ook zien als een overwinning als je het wel doet!

  Like

 6. De Q-Santa Run. Ik had me aangemeld vorig jaar, maar uiteindelijk niet gelopen, maar wel aangemoedigd. Misschien ga ik 5 juli mee doen met de Run for Kika in Eindhoven, maar dat weet ik nog niet zeker, want 4 juli heb ik een festival hihi. Waarschijnlijk doe ik wel mee met een bosloop hier in de buurt.

  Like

 7. Ah leuk! De Color Run heb ik twee jaar geleden gelopen in Zwolle. Was erg leuk, hoewel het toen wel bloed heet was (35 graden). Heb nog steeds het shirt liggen, in vijf verschillende kleuren hahaha.

  Like

 8. Ik loop de 5k bijna, maar heb eigenlijk totaal geen aspiratie tot het lopen van wedstijden of iets dergelijks. Tot nu toe is het lopen echt iets voor mijzelf, lekker samen met een portie goede muziek.

  Maar ik wens je natuurlijk heel veel succes! En laat je niet gek maken door de strebertjes 😉

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.