Challenge: 3o Dagen voel je fit!

voeljefietchallenge1Na de Happy Challenge en Change the World is er een nieuwe challenge in blogland: voel je fit in 30 dagen. Vier food- en healthbloggers (Bioteaful, Mind your feed, Puur Suzanne en Eet het beter) hebben de handen ineen geslagen om deze challenge mogelijk te maken. Een challenge waarbij we de hele maand september gemotiveerd worden om gezonder en fitter te worden. Een uitdaging ga ik niet uit de weg, en wat is er leuker dan zoiets met zijn allen doen? Elkaar motiveren en inspireren? Ik besloot om mee te doen en meldde me aan bij de Facebookgroep.

Thema’s:
♥ Informatie, tips en recepten om te minderen met suiker
♥ Informatie over het wel en niet eten van brood
♥ Smoothies
♥ Beweging en ontspanning

Er worden tips en recepten geplaatst met betrekking tot deze thema’s, waar we vervolgens zelf uit kunnen halen wat het beste bij ons past. Ook zullen er opdrachten en uitdagingen gegeven worden die we mogen uitvoeren. Met de nadruk op mógen, want niets moet en het is geen wedstrijd. Het gaat er vooral om dat we nieuwe dingen kunnen leren over gezond leven en elkaar kunnen inspireren en motiveren.

De challenge is gisteren van start gegaan, en het eerste thema is suikervrij eten. Op de vier blogs zullen we dus veel tips en recepten zien verschijnen die te maken hebben met suikervrij eten.
Zelf heb ik een tijd geleden de cursus ‘Suikervrij in twaalf dagen’ gevolgd. Mijn insteek bij het volgen van de cursus was vooral om veel te leren en me bewust te worden van suiker in voeding. Ik ben niet suikervrij gaan eten, maar heb eruit gehaald wat ik voor mezelf kan en wil gebruiken en ben me bewuster geworden van bijvoorbeeld verborgen suikers. Op die manier blijf ik het doen, ook deze maand. Ik zie het als een opfrisser. een reminder voor mezelf om er nog eens extra aan te denken.
En natuurlijk komen de andere thema’s ook nog aan bod. Ik heb er wel zin in, het komt eigenlijk als geroepen, zo’n extra stimulans.

Ik weet nog niet hoe vaak ik over #30voeljefit ga schrijven, dat hangt er ook een beetje van af hoe de rest er uit gaat zien. Maar in ieder geval zal ik er aan het eind van de maand nog op terugkomen.

Doen jullie ook mee?

 

13 gedachtes over “Challenge: 3o Dagen voel je fit!

 1. Wat een geweldig idee, om het samen met andere bloggers te doen en elkaar te inspireren! Ik verbaas me ook vaak waar allemaal wel niet suiker in zit. Goed om daar bewust mee om te gaan. Ik zit ook al een tijdje te denken aan iets van detoxen of suikervrij eten of zo. Lijkt me erg fijn om me hierdoor fitter te voelen. Maar dat bewaar ik nog even voor wanneer ik terug ben uit Eingeland. Heel veel plezier en succes! Ik hoop dat je er veel aan hebt 🙂

  Like

 2. Via McDid kwam ik op je blog, omdat je foto me wel bekend voor kwam…
  Volgens mij hebben wij samen 2 week recreatiewerk gedaan in Norg, kan dat kloppen? 😉
  Leuk om te lezen hoe het met je gaat!

  Like

   1. Oke, ik zie nu pas deze reactie. Dat heeft even geduurd haha.
    Ik heb zelf geen blog meer nee. Heb onze reis naar Canada bijgehouden, maar doe er momenteel niks meer mee.
    Hier alles goed, druk met alle voorbereidingen voor onze bruiloft over 2,5 week! En met jou?

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.