Oh ja, ik moest 100 dingen weggooien…

dasfZo’n anderhalve maand geleden schreef ik dat ik een 100 things challenge ging doen. Honderd dingen die ik niet meer nodig had zou ik weggooien en ik had mezelf tot eind april gegeven. Hoe het afgelopen is? Ik faalde. Hard.
Ik moet wel zeggen, pas nadat ik mezelf deze uitdaging had gesteld las ik op verschillende blogs dat hij voor de meeste mensen drie maanden duurt, in plaats van vijf weken. Dat zal wel een verschil maken.
Hoeveel ik dan wel heb weggegooid?
* Ik deed een paar schaatsen weg. Oude schaatsen, die ik eens kreeg en hield omdat het toevallig mijn maat was. Ze lagen al tijden stof te happen, ik had er nog nooit op geschaatst. Áls er al een keer ijs was, dan kwam ik er niet aan toe. Ze waren bot en bovendien waren het van die korte ijzers, als je begrijpt wat ik bedoel. Verwachtte ik dat er de komende jaren nog ijs kwam? En zo ja, zou ik er dan wel aan toe komen om te schaatsen? Op deze schaatsen? Nee dus, weg ermee.
* Daarnaast gooide ik twee jassen weg. Één was mijn oude winterjas, van een paar jaar geleden. Ik droeg hem nog wel eens bij het tuinieren, maar mijn volkstuin heb ik al een jaar niet meer. De andere jas was een jas die ik had gekregen, maar die me niet paste. Bij mijn borsten was hij echt te klein. Ik had al een paar pogingen gedaan om hem te verkopen, maar dat was nooit gelukt en ondertussen hing hij er ook al zo’n twee jaar.
* Ik gooide ook een tas weg. Dat vond ik wel jammer, het was een handtas die ik lang gebruikt had en die erg mooi was. Met de nadruk op was, hij was gewoon af. Stuk, en hij zou toch niet spontaan weer zo mooi worden als hij geweest is. Bewaren had geen zin.
Vier dingen dus. Oh, en nog twee paar sokken waar een gat in zat. Dus zes. Of acht, als je het heel positief bekijkt en iedere sok apart telt. Maar dat vind ik dan toch weer een beetje vals spelen.
Ik kwam dus nog niet eens in de buurt van de honderd dingen. Jammer, het was leuk geprobeerd. Maar omdat ik nog steeds vind dat ik teveel spullen bewaar ga ik deze challenge wel voortzetten. Zoals hij hoort, drie maanden. Dus eind juni, dan heb ik nog twee maanden om de overige vierennegentig dingen weg te doen.

15 gedachtes over “Oh ja, ik moest 100 dingen weggooien…

 1. Haha het zou mij ook niet lukken hoor! En trouwens, het is toch veel te leuk om een heleboel spullen te hebben? Daardoor is het iedere keer alsof je een ‘cadeautje’ krijgt als je weer wat tegenkomt waarvan je was vergeten dat je het überhaupt nog had hihi. x

  Like

 2. Moet je het wegdoen of mag je ook verkopen? Want ik ga binnenkort verkopen op een kofferbakmarkt.. Haha. Ook heb ik 3 kledingzakken vol weggedaan.. Dus denk dat ik wel aan die 100 dingen kom 🙂

  Like

 3. ’t Is wel goed mogelijk hoor 😉
  Ik heb zelf ook een keer zo’n opruimchallenge georganiseerd en toen stuurde ik aan iedereen elke dag een berichtje met “kijk naar deze plek in je huis” of “kijk naar dit soort dingen”. Dan heb je gericht iets om naar te kijken en dan is het ook veel makkelijker! In die ene maand kwam ik aan 189 dingen, de maand erna 190 dingen, daarna 180 dingen. En ik heb echt niet zo’n grote kamer…

  Like

   1. Het lijkt inderdaad heel veel, maar als je eenmaal in een ritme zit valt dat wel mee! Als je wil kan ik je de teksten die ik had geschreven voor de challenge wel sturen?
    Een paar sokken tel ik trouwens als 2, want als je een losse sok hebt kun je die als 1 tellen en niet als 0,5 .

    Like

 4. Hahaha, ik zou daar niet eens over nadenken om aan te beginnen. Heb ik wel honderd dingen? 😛 Ik neem je je falen geen moment kwalijk!

  Like

 5. Oei, daar zou ik ook niet in slagen. Ik bewaar bv kledij altijd lang omdat ik denk van misschien ga ik dat ooit nog eens aandoen, maar dat komt er toch niet van dan. Dat duurt tot de kleerkast echt uitpuilt en ik wel moet wegsmijten ! Of glazen, nog zoiets waar ik veel te veel van heb en joost mag weten waarom ik die houd. Nu ik eraan denk, grote schoonmaak zou eens niet slecht zijn nu ik thuis ben …

  Like

 6. Nu zou ik het denk ik niet meer kunnen. Heb het een paar jaar geleden al gedaan. Enigszins noodgedwongen vanwege een verhuizing maar toch. Zo lekker. Als ik nu iets leuks zie denk ik altijd ‘Waar zou dat moeten staan’ en ‘Wat moet ik er voor weggooien’. Het houdt mijn kooplust heerlijk in bedwang.

  Succes met verder ruimen. Zolders, kelders en achter in de kast zijn de meest perfecte plekken om dingen te vinden die weg kunnen.

  Like

 7. Pfoe, 100 dingen! Ik ben ook aan het opruimen geslagen en ben al een keer naar de stort gereden met troep. De rest gaat op marktplaats of naar de kringloop. Heerlijk dat weggooien, maar 100 stuks … daar zit ik nog niet aan.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.