De afloop van de 100 things challenge

floddertjeWeten jullie nog dat ik was begonnen aan een 100 things challenge? Eind maart schreef ik er voor het eerst over, honderd dingen weg doen. Ik gaf mijzelf toen tot eind april de tijd, maar dat was wel heel optimistisch. Dus toen ik las dat de meeste mensen die zo’n challenge deden zichzelf drie maanden gaven heb ik hem verlengd tot eind juni. En nu kan ik jullie vertellen: ik heb het gehaald! Inderdaad eind juni al hoor, maar ik was helemaal vergeten om er over te schrijven. Ik heb honderd dingen minder in mijn bezit. Ik heb spullen weggegeven, verkocht of gewoon weggegooid. Wat ging er allemaal uit?

♥ Twee oude winterjassen. Eén had ik ooit gekregen maar was mij net te klein. Deze heb ik weggegeven. En de andere was gewoon oud. Ik gebruikte hem in de volkstuin als jas waarmee ik smerig mocht worden, maar die volkstuin heb ik al lang niet meer, dus de jas hing maar een beetje in de weg.
♥ Een oude handtas, die eigenlijk helemaal versleten was.
♥ Een paar schaatsen. Die had ik ook eens gekregen, maar ik heb sindsdien nooit geschaatst. Of er ligt geen ijs, of ik kwam er niet aan toe, in ieder geval vond ik het niet nodig om de schaatsen nog te bewaren.
♥ Een kinderboek wat ik dubbel had, deze doneerde ik voor een winactie op een andere site.
♥ Drie paar sokken, op advies van één van mijn lezers telde ik deze als zes dingen.
♥ Mijn oude sportschoolcontract. Ik ben al een tijd geen lid meer van de sportschool, dus geen reden om het nog te bewaren.
♥ Een oude versleten portemonnee
♥ Vier keycords.Die draag ik toch nooit. Ik heb ze uit elkaar gehaald, de haakjes konden we nog gebruiken, de rest heb ik weggegooid.
♥ Vier boeken, deze heb ik verkocht.
♥ Een kastje wat eigenlijk nog van mijn ouders was en mij in de weg stond. Ik heb het leeg gehaald en netjes teruggebracht.
♥ Een rugtas, deze was eigenlijk ook van mijn ouders.
♥ Mijn oude laptoptas, mijn nieuwe laptop paste er niet eens in, ik reis nooit meer met mijn laptop, maar ik had hem toch al die tijd bewaard.
♥ Nog twee oude handtassen, ik vroeg me echt af waarom ik alles zo lang bewaar…
♥ Een oude schooltas.
♥ Een eenzame sok met een gat erin.
♥ Twee zakken hamstervoer, daar heb ik iemand blij mee gemaakt.
♥ Een oud reclamebord van mij.
♥ Een kapotte beha.
♥ Een zak nestpluis voor de hamster.
♥ Mijn oude sportbroek, die eigenlijk veel te kort was geworden na alle wasbeurten en ook helemaal niet lekker meer zat.
♥ Twee oude versleten shoppers.
♥ Een kapotte rugtas.
♥ De doos van de Wii. Ik heb me ooit aangewend om alle dozen van apparaten te bewaren. Maar waarom eigenlijk?
♥ Een stapel papieren van een training van mijn oude werk. Ik vond het een beetje flauw om ieder blaadje te tellen, dus telde ik de hele stapel als één.
♥ Twee pennen die het niet meer deden.
♥ Nog een boek.
♥ Twee bikinitopjes, ik had de bikini’s eigenlijk alleen voor de broekjes gekocht.
♥ Een stapel brochures.
♥ Twaalf receptenkaartjes, die neem ik altijd mee in de supermarkt, maar blijkbaar had ik er best veel dubbel.
♥ Nog een tas met eenentwintig boeken
♥ Vier paar kapotte schoenen die niet meer te redden zijn.
♥ Een jurkje wat ik ooit in een impuls gekocht had maar wat ik achteraf toch niet zo leuk vond staan bij mezelf.
♥ Ik zocht mijn make-up uit en heb nog zo’n vijftien uitgedroogde nagellakjes, dingen over de datum, etc. weg kunnen gooien.

Honderd dingen weg in drie maanden tijd. Hoewel ik het nog niet echt zie, ik zou nog veel minder troep willen hebben, voelt het in ieder geval al heel goed. Misschien doe ik nog wel een keer zo’n challenge.

10 gedachtes over “De afloop van de 100 things challenge

 1. Goed gedaan! Ik ben zelf niet zo’n verzamelaar. Gat in een sok, weg ermee. Onlangs al zakken kleren weg gedaan. Make up komt meestal ook wel op. Ik zou het kunnen proberen, maar ik denk niet dat ik de 100 haal. Ik denk er nog eens over na.

  Like

 2. Leuke challenge als je zo veel verzamelt! Ik ruim altijd een hoop dingen op, dus aan die 100 dingen in drie maanden zou ik niet eens komen!

  Misschien bewaarde je die dozen voor de garantie? Dat doe ik vaak ook, maar als het apparaat het goed doet, gaat ook de doos weg!

  Like

 3. Aan de ene kant denk ik dat ik heel makkelijk aan de 100 dingen kom, want ik gooi heel makkelijk dingen weg, maar aan de andere kant… 100 is best wel een flink aantal. Misschien zou ik het een keer moeten proberen.

  Like

 4. Wat knap dat je het hebt gehaald! Ik was uiteindelijk toch ergens afgehaakt, haha. En wat knap van je dat je zoveel dingen hebt losgelaten. Vooral dingen aan anderen geven is een heel mooie daad geweest.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.