De ontdekking van…

blogilatesNee, niet de hemel. Verre van dat. Het is zwaar en het doet pijn. Echt. Maar misschien is dat wel juist wat het zo fijn maakt. Ongeveer twee weken geleden heb ik Blogilates ontdekt. Wat?? Dat dacht ik eerst ook. Ik dacht aan iemand die aan pilates deed en daar een blog aan gewijd had. Maar nee, het bleken serieuze workouts te zijn. En als je de voor/na-foto’s ziet op de site en in de app, wauw. Al zijn het uiteraard niet alleen de workouts die het verschil maken.
Er zijn verschillende filmpjes met workouts voor verschillende delen van het lichaam. De filmpjes verschillen van lengte. Iedere maand is er een kalender die je kunt volgen, maar er is ook een beginnerskalender. Dat leek me goed om mee te beginnen.
Na de eerste dag was ik zo ongeveer dood. Het was behoorlijk zwaar en het feit dat ik niet lenig ben hielp niet echt. Ik had er al meer verhalen over gehoord, maar dat het zo pittig zou zijn had ik niet verwacht. De volgende dag had ik spierpijn op plaatsen waarvan ik niet eens wist dat je er spierpijn kon hebben. Maar wat voelde het goed.
De dagen daarop ging het al wat beter. Ik doe het ondertussen bijna iedere dag en het bevalt me erg goed. Ik heb het idee dat ik sterker wordt, het is op een vreemde manier ook ontspannend en ik heb zelfs het gevoel dat ik een heel klein beetje flexibeler wordt.
Reden genoeg om er voorlopig mee door te gaan dus. Het kost ongeveer een half uurtje per dag, een dag bestaat uit één of meerdere filmpjes. Als ik klaar ben met de beginnerskalender wil ik wel met de maandkalenders gaan beginnen. Maar die schijnen nog zwaarder te zijn, dus misschien doe ik de beginnerskalender eerst nog wel een maandje over.
Hoe dan ook, het doet pijn, maar het is leuk en het voelt goed. De filmpjes zijn duidelijk, alle oefeningen worden goed uitgelegd en tussendoor kletst Cassey (de maakster) er vrolijk op los. Geen saaie filmpjes in een lege sportzaal met kale witte muren, nee, filmpjes bij haar thuis of buiten zijn geen uitzondering. En dat maakt het nog net een beetje toegankelijker allemaal.

Wat doe jij aan sport?

11 gedachtes over “De ontdekking van…

  1. Hoe het met de app precies werkt ben ik nog niet helemaal uit, de app zelf is gratis maar sommige onderdelen zijn weer wel betaald. Dus daar lees ik alleen op. De workouts zelf doe ik op de website, blogilates.com. Maar de app heet ook blogilates.

   Like

 1. Een vriendin van me begon er laatst ook over. Zit er aan te denken om dit te gaan doen op regenachtige dagen, dan hoef ik niet door de regen te gaan hardlopen.

  Like

 2. Klinkt goed!!! Ik ga er ook eens naar kijken binnenkort!!! Even alles nog iets meer op een rijtje krijgen qua ritme hier en dan ga ik weer volop meer bewegen. Dus daar past blogilates dan ook wel bij!!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.