Thuis sporten: wat ik zoal doe

dasgbTot een paar jaar geleden heb ik een abonnement op de sportschool gehad. Iedere week was ik er minstens twee keer, soms zelfs drie of vier keer. Maar op een gegeven moment kwam er een beetje de klad in. Ik ging steeds minder naar de sportschool, en in plaats daarvan ging ik steeds meer thuis doen. Thuis sporten is veel gemakkelijker, je kunt het doen op ieder moment wat je uitkomt en meteen als je klaar bent kun je onder je eigen douche springen.
Uiteindelijk heb ik mijn sportschoolabonnement ook opgezegd. Die paar keer dat ik ging was het geld wat ik ervoor betaalde niet meer waard, dus besloot ik om mijn, toch best dure, abonnement in te ruilen voor gratis thuis sporten. Tegenwoordig heb ik een prepaid kaart, waarmee ik toch nog bij de sportschool terecht kan als ik dat wil. Alleen zit ik dan niet meer aan een abonnement vast, maar kan ik per keer betalen. Een geweldige uitvinding, zo hoef ik de sportschool toch niet helemaal te missen, want op zijn tijd vind ik het toch best fijn.
Maar wat doe ik dan zoal als ik thuis sport?

Blogilates
Ik schreef al eerder een blogje over Blogilates. Het is zwaar, maar ik blijf het heerlijk vinden om te doen. Het allerleukste is: ik merk ook wel dat ik steeds een beetje leniger word. Maar maak je geen illusies, ik ben nog steeds zo lenig als een plank. Blogilates heeft een kalender voor beginners, en iedere maand is er een nieuwe kalender die je kunt volgen. Maar je kunt ook losse filmpjes kiezen, ze zijn ingedeeld op verschillende spiergroepen. Daarnaast kun je op de site ook verschillende maaltijdplannen en recepten vinden, en je kunt natuurlijk shoppen in de webshop. Een aanrader!

Wii Fit en Wii Active
Al jaren heb ik een Wii en een van de eerste spellen die ik kocht was My Fitness Trainer. Inmiddels heb ik mijn collectie uitgebreid met een balanceboard, Wii Fit en Wii Active. Je kunt hiermee zoveel verschillende oefeningen doen dat ik er nog altijd niet op ben uitgekeken.

Zumba
Ook een grote favoriet van mij is Zumba. Zumba is een heerlijke dansworkout geïnspireerd op Latijns-Amerikaanse dansstijlen. De opzwepende muziek zorgt voor instant vrolijkheid en een workout geeft een voldaan gevoel. Sporten zonder dat je echt het gevoel hebt dat je aan het sporten bent.

30 Day Challenges
30 Day Challenges zijn er in alle soorten en maten en ze duren, heel verrassend, dertig dagen. Je hebt challenges om je buikspieren te trainen, yoga challenges en zelfs springtouw challenges. Als je googled zul je zien dat er ontzettend veel varianten zijn. Regelmatig kies ik er één uit die ik ga volgen. Ik moet zeggen dat ik ze niet altijd dertig dagen volhoud, maar regelmatig ook wel. Het fijnst is: iedere dag wordt het een beetje moeilijker, je wordt dus min of meer gedwongen om beter te worden en er een schepje bovenop te doen. Sommige 30 Day Challenges zijn ook verkrijgbaar als app op je telefoon, dan kun je de dagen afvinken.

(Hard)lopen
Niet helemaal een thuissport eigenlijk, maar ik doe het natuurlijk wel vanuit huis. En ik hoef er niet voor naar een sportschool of vereniging, dus ik tel hem toch mee. Wandelen doe ik natuurlijk al lang, ik vind het heerlijk om buiten te zijn. En een goede wandeling is ook een prima training. Hardlopen doe ik sinds kort, en ik kan het iedereen aanraden. Ik had nooit gedacht dat ik zo enthousiast zou worden, maar ook hardlopen is natuurlijk een goede training.

Dat zijn zo’n beetje de dingen die ik thuis doe. Natuurlijk doe ik het niet allemaal tegelijk, ik wissel graag af tussen de verschillende manieren van sporten.

Sport jij wel eens thuis, of ga je toch liever naar de sportschool? Wat doe jij als je thuis sport?

23 gedachtes over “Thuis sporten: wat ik zoal doe

 1. Vroeger deed ik spinning in een sportschool. Nu ben ik allesbehalve sportief, maar toch probeer ik 3 keer per week te fietsen op mijn hometrainer. Ik doe dat terwijl ik TV kijk, dan let ik niet zo op de tijd 😉

  Like

 2. Ik vind thuis sporten ook zo heerlijk! Ik heb de zolder er een beetje op ingericht. En dan inderdaad ook die blogilates video’s, en ook vaker de fitness blender video’s. Sinds kort het P90x programma weer een proberen op te pakken…

  Like

 3. wat ben je goed bezig…
  en je doet het wel gewoon even allemaal thuis..
  ik ga sinds 2 weken naar de sportschool, en ik vind het heerlijk…
  wil uit eindelijk thuis ook wel dingen gaan doen, maar die motivatie mis ik nu echt nog

  Like

 4. Ik zou echt ook weer wat vaker thuis moeten sporten, maar ik ben zo vreselijk lui wat dat betreft. Die crosstrainer staat daar ook maar crosstrainer te wezen… Wie weet. Ooit. Knap dat jij het zo volhoudt.

  Like

  1. Het scheelt dat ik wel dingen doe die ik ook leuk vind 🙂 (Oke, die 30 day challenges niet allemaal, maar die kosten dan ook niet veel tijd). En ik ben ook maar een mens he, natuurlijk heb ik ook wel eens een motivatiedip!

   Like

 5. Thuis sporten hou ik altijd maar een paar dagen vol, altijd wel een excuus dat ik te druk ben of zo. Als je samen met iemand sport wil je niet thuis blijven, dan moet je de deur uit. Ik druk me wel al jaren iedere dag 20 x op, dat zit er in gebakken.

  Like

 6. Thuis sporten zou voor mij echt niet werken, dat wordt helemaal niks ;p Ik vind het juist heerlijk om even het huis uit te gaan om te gaan stijldansen, kickboksen of inderdaad Zumba-en! Maar, knap dat het jou zo goed lukt!

  Like

 7. Ik ga juist naar de sportschool omdat er van thuis sporten niet veel terecht komt. Wandelen nog wel, althans bij de zomerdag, nu alleen bij mooi weer in de weekenden maar dat is dan rustig wandelen en niet actief bezig zijn. Ik heb ook wel gewichtjes maar op de een of andere manier doe ik het gewoon niet…

  Like

 8. Ik zou ik graag wat meer (thuis)sporten. Momenteel heb ik een abbo op de sportschool maar door mijn duimblessure kan ik nu niet doen wat ik het liefst doe: pilates, Iiig niet de lessen zoals ze gegeven worden op de sportschool. Bovenstaande dingen zouden ook wat voor mij zijn, ik ga het toch weer oppakken binnenkort!!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.