Tel je zegeningen

Zwembad_Rozenbroeken_-_Gent_-_BelgiëWe zijn in het zwembad, het is bijna sluitingstijd. Ik heb fanatiek baantjes gezwommen en oefeningen gedaan in het water, en ik was de avond aan het afsluiten met een beetje ontspanning. Eerst het Turkse stoombad, maar inmiddels zit ik in het bubbelbad om alvast een beetje af te koelen.
Opeens zie ik één van de badjuffen (heet dat nog steeds zo? Ik vind het zo schools klinken…) het stoombad in lopen. We zien haar gebaren naar iemand anders die er zit en een paar minuten later komt ze naar buiten. Gevolgd door een man.
Waar hij op aangesproken werd was niet helemaal duidelijk, tot iemand opmerkte dat de man in kwestie een paar minuten eerder nog met zijn hand in zijn broek zat. Het was inmiddels sluitingstijd en aangezien we dat toch wel een vies idee vonden hebben we die opmerking toch maar even aangegeven.
Zo raakten we in gesprek over dingen die gebeuren in het zwembad maar die eigenlijk niet kunnen. Lief en de badjuf praten, ik luister meer en laat het een beetje op me inwerken. En geloof me, je wil het niet weten. Echt niet.
Veel buitenlandse mensen schijnen het zwembad te zien als een badhuis zoals zij dat in hun cultuur kennen. Zo worden er schijnbaar regelmatig mensen ‘betrapt’ die uitgebreid het eelt van hun voeten zitten te schrapen. Ieuw!
Seks in de stoombaden schijnt ook wel eens voor te komen. Of mensen die zich uitkleden tijdens het douchen. Terwijl er ook kinderen komen. Zelf heb ik wel eens een teennagel gevonden in één van de kluisjes.
Zo hoor je dingen die je eigenlijk helemaal niet wilt weten van het zwembad. Ondertussen bedank ik in stilte de uitvinder van de slippers. En de schoonmakers in het zwembad, want nu klink ik net alsof het een smerige bende is, maar absoluut niet. Het wordt goed onderhouden en in de gaten gehouden. Het personeel heeft nou eenmaal maar één paar handen, benen en ogen.

6 gedachtes over “Tel je zegeningen

  1. Ik ben jaren naar de sauna gegaan en daar kwam je ook de meest rara (lees vieze) dingen tegen. Gelukkig werd er altijd iets van gezegd. En inderdaad, lang leve de badslippers.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.