Cursus: suikervrij in 12 dagen

Verschillende onderzoeken tonen aan dat geraffineerde suiker niet goed is voor ons lichaam. Je komt ervan aan, het veroorzaakt of verergert mogelijk allerlei vervelende kwalen en bovendien is het verslavend. Steeds meer mensen zijn verslaafd aan ongezonde suikers en dat is ook niet moeilijk: het zit ‘verstopt’ in steeds meer hedendaagse producten. Ook de etenswaren waar je het absoluut niet van zou verwachten.
Dat het vermijden van geraffineerde suikers positieve effecten heeft op je lichaam wordt aangetoond door de ervaringen van mensen die een suikervrije levensstijl erop nahouden. Veel gehoord is dat je er onder andere energieker van wordt. Maar ook je weerstand en je stemming schijnen erop vooruit te gaan en bovendien verminderen verschillende kwalen.
Tijd dus om me hier eens goed in te verdiepen, want ik ben hier bloedje nieuwsgierig naar. Gezonde voeding vind ik sowieso een interessant onderwerp en vooral meer energie en een verbeterde weerstand spreken me wel aan. En dat het vermijden van suiker helpt bij het afvallen geloof ik zonder meer.
Omdat ik hier graag meer over wil leren heb ik me ingeschreven voor de gratis online cursus ‘In 12 dagen suikervrij’. Niet omdat ik echt van plan ben om volledig suikervrij te gaan eten, maar wel omdat ik me meer bewust wil worden van de vele vormen van suiker die er zijn en die ik ongetwijfeld ook wel onbewust eet. Ik wil er graag meer over weten.
Tijdens de cursus wordt je wel uitgedaagd om gedurende de twaalf dagen wel echt suikervrij te eten, zodat je zelf kunt ervaren wat voor effect het op je lichaam heeft. Je leert alles over suiker, waar het in zit en onder welke schuilnamen je suiker kunt aantreffen. Ook krijg je suikervrije recepten toegestuurd. De cursus is gestart op 1 maart, opgeven kan niet meer. Maar de bedoeling is dat er iedere maand zo’n cursus gaat starten.
Of ik daadwerkelijk suikervrij zal gaan eten tijdens de twaalf dagen dat weet ik nog niet. Ik denk het niet, omdat ik het helemaal suikervrij eten ook nog niet noodzakelijk vind voor mezelf. Die knop is nog niet om, misschien komt dat nog eens. Maar het is in ieder geval al erg interessant om hier meer over te leren en gezondere alternatieven te leren kennen. Ruimte voor verbetering is er tenslotte altijd.

Advertenties

6 gedachten over “Cursus: suikervrij in 12 dagen

Voeg uw reactie toe

 1. Leuk dat er cursussen over bestaan. Ik eet al jaren suikerarm omdat mijn lijf er heftig op reageert. Sindsdien ik drastisch met de suikers ben gaan minderen voel ik me inderdaad beter en binnen een half jaar was ik 17 kilo afgevallen en dat is al 6 jaar stabiel. Net als jij wil ik er niet helemaal mee stoppen, voor mij om de reden dat áls ik dan eens suikers binnenkrijg ik er gelijk echt goed ziek van word. Een beetje blijf ik dus wel in mijn dieet houden.

  Like

 2. ik ben echt benieuwd….
  ik moet dit van mezelf ook doen, en denk wel steeds dat kan ik makkelijk zelf…
  tot ik die zo lekkere warme choco uit ons nieuwe automaat proefde, of de stapel lege cola flessen zie groeien…
  En die hoofdpijn de dag na een te veel suiker dag…
  succes…

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: